Peste 1.000 de vizitatori în cel mai cald weekend de octombrie! Surprize și planuri la ZOO Reșița! [FOTO]

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Cel mai călduros weekend de octombrie de până acum a fost prilej numai bun pentru o vizită la grădina zoologică din Reșița. Așa se face că peste 1.000 de persoane au ales zoo ca destinație. De altfel, întregul an 2018 este unul de excepție, numărul de vizitatori fiind cu 20% mai mare decât anul trecut.

Temperaturile extrem de ridicate pentru mijlocul lunii octombrie au determinat cărășenii să iasă la plimbare, una dintre destinațiile favorite fiind Grădina Zoologică „Ioan Crișan” din Reșița. Așa se face că peste 1.000 de persoane au vizitat animalele de aici în doar două zile. „A fost un weekend special! Am avut 750 de vizitatori în grădina zoologică numai duminică, sâmbătă au fost peste 250. A fost cel mai bun weekend din această toamnă”, spune Gabriel Stănucă, șef serviciu.

După cum se poate vedea în fotografiile surprinse în acest weekend, toamna dă o mână de ajutor și colorează aleile din grădina zoologică. Surprizele vin și ele să completeze lista cu plusuri a uneia dintre cele mai apreciate grădini zoologice din România.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157696586231120″]

„Avem o donație, un pui de leu de 3 luni, dar momentan este în carantină. L-am primit de la Circul Las Vegas Vargas, prin familia Arcan, singurii îngrijitori și dresori de animale periculoase din România. Am primit doi pui de leu, dar pe unul l-am cedat în custodie mai departe la Craiova, pentru că cei de acolo au un mascul de 11 luni, iar noi dăm această femelă de 6-7 ca să îi împerechem. Vreau să mulțumim familiei Arcan pentru acest gest frumos pe care l-au făcut față de Grădina Zoologică din Reșița”, a mai precizat Gabriel Stănucă.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

În luna decembrie, Moș Crăciun ar putea veni cu încă un pui la grădina zoologică, dar deocamdată detaliile rămân o surpriză. Până atunci, ZOO Reșița s-a pregătit pentru iarna care se apropie. „Ne-am pregătit în toamna acestui an cu 600 de baloți de fân, 600 de ghizdei, lucernă și 300 de baloți de paie, așternut pentru cabaline. La animalele periculoase și la cele care necesită o zonă mai specială de căldură avem încălzire în pardoseală la animalele de savană. Nu se pune problema de căldură, iar hrana este din abundență. Avem tot ce ne trebuie să trecem cu bine peste iarna ce vine”, dă asigurări șeful serviciului din cadrul Primăriei Reșița.

Atenția acordată detaliilor, grija pentru animale și goana permanentă după noutate și-au dovedit utilitatea. Numărul de vizitatori a explodat în 2018. Iar investițiile nu se opresc aici.

„La nivel de vizitatori, am depășit cu 20% anul 2017. Pentru anul 2019, singurul lucru care ne lipsește pentru ca grădina zoologică să aibă absolut tot ce trebuie este o pereche de zebre și una de cămile. Pentru asta ne trebuie bani. Sperăm ca Primăria Reșița să ne ajute și să ne fie alături, cum a făcut-o de fiecare dată”, ne-a mai declarat Gabriel Stănucă.

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/