Pestă porcină africană depistată la Tormac. Trei animale vor fi sacrificate

Autoritățile au depistat într-o gospodărie din localitatea Cadar, comuna Tormac, existența pestei porcine, după ce au prelevat probe de la un animal care a murit. Centrul Local de Combatere a Bolilor a stabilit zonele de protecție și supraveghere din jurul focarului de pestă porcină africană.

Ca măsură suplimentară, autoritățile au decis uciderea imediată a trei porci și neutralizarea prin incinerare a animalelor din gospodăria respectivă.

Totodată, a fost aprobat planul de măsuri în cazul confirmării bolii la porcii domestici din exploatația non-profesională din localitatea Cadar nr.132, comuna Tormac. „În cazul acestei confirmări, DSVSA Timiș va lua toate măsurile care se impun, conform actelor normative în vigoare, Procedurilor și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de pestă porcină africană.”, transmite Prefectura Timiș.

leader board 728 x 90 px

Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic pentru specia suină.