Pesediştii îi cer primarului Felix Borcean să se ţină de promisiune!

Prețul gunoiului la Caransebeș, redus de la 15 la 10,53 lei pe persoană, a fost aprobat în ședința Consiliului Local de la finalul anului 2017. Tariful a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și va fi menținut până când va fi deschis deponeul de la Lupac, susține primarul Felix Borcean.

Liderul grupului PSD din Consiliul Local, Florin Bogdea, l-a invitat pe edilul urbei să recunoască aportul consilierilor social-democrați din ultimele luni, care au insistat să se recalculeze prețul la gunoi, considerat cel mai mare din tot județul.

„Acum ar trebui să recunoașteți, domnule primar, că și noi am avut un aport la reducerea tarifului la gunoi. Acum promiteți că de la 10,53 de lei de persoană îl veți mai reduce la 9,20 lei de persoană, când se va deschide Lupacul! Așa ați spus… Contractul cu firma care a câștigat licitația pentru Lupac este de 9,2 de persoană. Acum, de la 1 ianuarie, cetățenii vor plăti 10,53 de persoană pentru că este transportat gunoiul în județul Mehedinți, promiteți că atunci când se va deschide deponeul din Caraș-Severin veți mai reduce tariful la 9,20 lei”, a spus consilierul PSD Florin Bogdea.

În replică, primarul Felix Borcean a precizat că el nu poate decât să promită că se va mai face o ședință AGA la Serviciul de Salubritate Transal Urbis, care va recalcula toate costurile și membrii AGA vor decide soarta gunoiului după ce se va deschide mult-așteptatul deponeu de la Lupac.

„Eu ce pot să vă spun este că municipiul Caransebeș este singurul oraș din județ care are serviciu propriu de salubritate și mai știu că în orașul nostru este foarte curat, ceea ce înseamnă că angajații Transal își fac datoria”, a menționat Felix Borcean, primarul Caransebeșului, deși s-au auzit voci printre consilierii social-democrați care au spus că tocmai de aceea este așa mare tariful la gunoi.