Persoanele care nu s-au recenzat o mai pot face până în data de 17 iulie

recenzori

Persoanele care nu s-au recenzat o mai pot face până în data de 17 iulie la recenzorii din teren sau la sediul primăriei Oravița, zilnic între orele 08:00-18:00.

Pentru informații și îndrumare puteți suna la numerele de telefon: 0759222000, 0761118193

Este bine de știut că refuzul furnizării informațiilor solicitate ori furnizarea de date eronate sau incomplete în cadrul procesului de recenzare pot aduce amenzi cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, conform OUG 19/2020, ce reglementează organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor.

De ce să vă recenzați?

Participarea la recensământ este o îndatorire cetățenească pe care o îndeplinim pentru comunitatea în care trăim. Cu toții ne dorim un viitor mai bun pentru noi și generațiile următoare, iar obținerea unor rezultate precise și relevante este un obiectiv de importanță majoră pentru fiecare dintre noi, pentru edili și comunități locale, pentru noi ca stat.

Dacă recensământul nu ar avea loc, deciziile și politicile publice s-ar baza pe date neactualizate. Acest lucru ar însemna ca fondurile bugetare să nu fie direcționate acolo unde este cea mai mare nevoie de ele.

În plus, nu am avea o imagine clară asupra accesului populației la servicii precum sănătatea, educația, protecția socială și altele.

De asemenea, nu am avea o situație de ansamblu asupra condițiilor de locuit, dar nici asupra mărimii și caracteristicilor fondului locativ, aflat în continuă schimbare.

Mai mult, noi și comunitatea din care facem parte am afecta șansele la îmbunătățirea reală a condițiilor de trai.