Stațiunea Băile Herculane a avut parte de o privatizare scandaloasă în 2001, iar în 2008, când ar fi putut reveni în mare parte statului român, Iosif Armaș și grupul său infracțional au avut grijă să o înstrăineze pe bani grei băieților deștepți!
Procurorii DIICOT și ofițerii DGA au reuşit să identifice schema după care funcționa grupul infracțional care a devalizat stațiunea Băile Herculane! Prin ordonanţa din data de 16 septembrie 2015, procurorii DIICOT Caraş-Severin, în colaborare cu Biroul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin, care s-a sesizat din oficiu, au dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, bancrută frauduloasă, complicitate la delapidare, complicitate la bancrută frauduloasă și abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
Mai exact, în urma verificărilor efectuate de ofiţerii DGA s-a concluzionat că, în perioada martie 2008-2015, „Armaș Iosif, Verbițchi Valeriu, Ciortan Ilie, Borza (Mihu) Monica Angela în mod coordonat au desfăşurat activităţi ce au ca scop scoaterea principalelor active din patrimoniul SC Hercules SA unde SC Argirom deţine pachetul majoritar de acţiuni, prin mijloace dolozive, pentru a evita executarea acestora de principalul creditor al SC Argirom (societate aflată în procedura de insolvenţă), respectiv Statul Român, şi pentru a le exploata în interes propriu”.
La data de 22 februarie 2016 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de spălare a banilor, a infracțiunii de înșelăciune, dar şi de divulgarea informațiilor secret de serviciu sau nepublice. Concret, procurorii DIICOT descoperiseră că, în perioada 2008- 2016, Iosif Armaş şi oamenii lui acţionau în mod coordonat, în scopul scoaterii principalelor active din patrimoniul SC Hercules SA, unde SC Argirom deţinea pachetul majoritar de acţiuni, pentru a evita executarea acestora de principalul creditor al SC Argirom, Statul Român, şi pentru a le exploata în interes propriu. Aceştia au transferat sume de bani (1.183.364 lei , 1.100.000 lei și 900.365,58 euro), cunoscând originea ilicită a acestor sume de bani, respectiv faptul că provin din încheierea unor contracte fictive și curgerea unor penalități exorbitante cu mult peste limita dobânzii legale, în scopul ascunderii și al disimulării originii ilicite a acestor bunuri, au desfășurat acte de inducere în eroare a creditorilor SC Argirom Internaţional şi au divulgat date nedestinate publicității în vederea asigurării securității grupării infracţionale.
Din data de 24 februarie 2016, procurorii au mai descoperit câteva infracţiuni care i-au fost reţinute lui Armaş, căci s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu. Mai exact, procurorii au descoperit că, în perioada 2008-2016, Iosif Armaş şi grupul infracţional nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu, în sensul că au permis și susținut contractarea de către membrii grupului de împrumuturi în condiții vădit dezavantajoase pentru SC Hercules SA și fără aprobarea AGA, iar în două situații fără avizele administratorului judiciar și ale adunării creditorilor, fapt ce a cauzat o pagubă cu consecințe deosebit de grave asupra intereselor SC Hercules SA și ulterior SC Argirom Internațional SA .
Practic, încă din 2008, Statul Român ar fi urmat să redevină proprietarul clădirilor de patrimoniu şi tratament din Băile Herculane. Asta, dacă grupul infracţional nu ar fi deturnat patrimoniul companiei Argirom, care ajunsese la faliment tocmai din cauza datoriilor către Statul Român.