Pericol iminent! Râurile și pâraiele din Caransebeș, la un pas de revărsare

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Râurile Timiș și Sebeș și pâraiele Potoc și Zlăgnița pun probleme caransebeșenilor, însă situația, la această oră, nu este atât de gravă ca în 2014. RoAlert a transmis SMS abonaților despre pericolul de inundații.

Oamenii sună la Primăria Caransebeș pentru a interveni cu motopompe în curți și beciurile caselor. Până acum doar gospodăriile sunt afectate.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență s-a întrunit la Primăria Caransebeș și a cerut sprijinul pentru intervenția, în caz de nevoie, cu buldoexcavatorul în anumite zone aflate în pericol de inundații, pentru a devia viitura și a decolmata zona afectată.

Cea mai grea situație este întâlnită pe strada Tudor Vladimirescu, unde pârâul Potoc mai are o palmă și poate ieși din matcă în dreptul podului, cu revărsare spre centrele sociale, aparținând Episcopiei Caransebeș și Consiliului Județean Caraș-Severin (Centrul pentru Persoane Vârstnice, Centrul de Urgență pentru Persoane fără Adăpost).

Toate râurile și pâraiele Timiș, Sebeș, Potoc, Zlăgnița, plus celelalte care sunt în bazinul hidrografic al Timișului, toate au crescut și la toate sunt depășite cotele. Sperăm să se oprească ploaia, dar suntem pregătiți. Momentan nu se pune problema de a se da drumul la baraje, important este să nu se depășească cotele prea mult, ca să nu avem probleme în special la case, la locuințele oamenilor. Avem pe teren un buldoexcavator, mai avem un excavator, mașini de intervenție, avem oameni, care au pregătit saci cu nisip, suntem pregătiți să facem față împreună cu SPIR-ul cu Primăria. O situație mai gravă am avut în 2014, cu inundații pe Potoc, pe Zlăgnița. a fost mai complicat, acum nu am ajuns în acea situație, cu depășirea cotelor. Acum este o problemă doar la vărsare în râul Timiș, unde sperăm că se va remedia până mai pe seară”, ne-a declarat Cristian Suru, șeful secției Apele Române Caransebeș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

 

Primarul Caransebeșului a vizitat principalele puncte cu probleme din municipiu și prezintă situația ca fiind gravă: „Împreună cu membrii Comitetului Local pentru Situații de Urgență suntem pregătiți să intervenim cu saci de nisip cu mașini și cu oameni pentru a face față pe cât posibil acestei calamități care se prefigurează și care ne afectează pe toți”.

Cetățenii sunt atenționați să nu folosească podurile și căile rutiere expuse pericolului de inundație, să nu traverseze cursurile de apă prin locuri neamenajate, să caute zone apropiate de refugiu și acolo unde este posibil, să pună la adăpost animalele din gospodării.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/