Pericol de inundații în Timiș

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Este pericol de inundații în Timiș. Hidrologii au emis un cod portocaliu care vizează zona Lacului Surduc.

Avertizarea hidrologilor este în vigoare până luni, la ora 22:00. Autoritățile sunt în alertă și monitorizează evoluția râului Gladna, aluent al Begăi.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeriimportante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații”, au transmis hidrologii.

Pompierii din Timiș sunt și ei pe poziții și au unele reomandări pentru populație.

promovare banner maxagro

Curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apei de ploaie. Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul. Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată. În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare. Dacă este necesară evacuarea, deplasați-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere. În situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

publicitate tmc 640