Performanțe puține pe bani foarte mulți! „Vom pune piciorul în prag cu riscul de a-i da afară pe toți!”

Nicolae Robu s-a arătat deranjat de salariile pe care le primesc sportivii și conducerea SCM Timișoara. Primarul susține că dacă mediul privat nu va susține sportul, administrația publică va fi nevoită să reducă finanțarea.

Primarul Timișoarei consideră că SCM a devenit o povară pentru bugetul local din cauza salariilor plătite de către administrația orașului. Declarațiile vin în urma anunțării unor tăieri bugetare de către directorul interimar Vasile Rușeț, numit de Robu la conducerea SCM Timișoara. Primarul liberal spune că are de ales între construirea unor puncte de interes pentru oraș și plata salariilor uriașe către sportivi. Robu continuă să amenințe cu restructurări, chiar și cu riscul de a-i concedia pe toți membrii din cadrul SCM.

„Veți vedea măsuri radicale la SCM. Cei care încearcă să pună presiuni sunt nemulțumiți că directorul interimar actual mi-a dezvăluit ce salarii au angajații. Vom pune piciorul în prag cu riscul de a îi da afară pe toți! Trebuie să lăsăm orașul fără spitale? Dacă mediul privat nu susține sportul, eu nu pot să sacrific bugetul local pentru că eu iubesc sportul. Mi-ar plăcea să avem rezultate foarte bune, dar nu pot să sacrific bugetul local când, în toată lumea, sportul este susținut de mediul privat. Când trebuie să aleg între o maternitate, un spital, o școală, o sală polivalentă sau plătesc sume uriașe ca salarii din bugetul local pentru sport, ce să aleg? Eu aleg să susțin primul set de obiective, cu toată dragostea mea pentru sport. Nu sunt banii mei, sunt bani publici și o atitudine responsabilă înseamnă să rezolvăm problemele de infrastructură ale orașului.”, a declarat Nicolae Robu.