Performanță școlară! Lugojeanul Andrei Croitoru, două premii naționale la fizică și la astronomie

Noi rezultate deosebite obținute la concursurile naționale pun Lugojul pe harta orașelor cu învățământ de calitate. Elevul Andrei Croitoru a adăugat în palmares două premii naționale la fizică și la astronomie.

În perioada 6-10 ianuarie, la Voroneț, în județul Suceava, a avut loc Tabăra și Concursul Național de Fizică, Astronomie și Astrofizică „Marin Dacian Bica”, iar lugojeanul Andrei Croitoru, elev în clasa a VII-a la Școala Gimnazială „Eftimie Murgu”, s-a înscris cu entuziasm. Tânărul este deja un nume cunoscut al concursurilor și olimpiadelor de specialitate, anul trecut reușind să obțină medalia de bronz la Olimpiada Națională de Fizică, dar și un premiul la matematică.

Anul 2020 se anunță unul fructuos pentru Andrei Croitoru, elevul reușind performanța de a obține premiul I la secțiunea Fizică a Concursului Național „Marin Dacian Bica”, pentru rezultatele deosebite obținute la proba teoretică și susținerea lucrării științifice.

„M-am pregătit pentru acest concurs cu domnul profesor Marin Drăghescu, el m-a ajutat pe partea de matematică, iar pe partea de fizică m-a ajutat domnul Marius Stan. De asemenea, suplimentar mă pregătește și domnul profesor Gheorghe Bancu, de la Brediceanu. În afară de fizică și matematică, îmi plac mult chimia și biologia. Sunt pasionat de materiile exacte.”, ne-a declarat Andrei Croitoru.

De asemenea, inedit pentru municipiul nostru, elevul a luat premiul II la secțiunea Astronomie și astrofizică, domeniu mai puțin explorat în școlile lugojene.

„Pentru Astronomie și astrofizică m-am pregătit în ultimele trei zile dinaintea concursului. Timpul a fost foarte scurt, pentru că inițial m-am înscris la grupa greșită de performanță și atunci a trebuit să recuperez toată materia.”, adaugă Andrei Croitoru.

Numeroasele distincții obținute de elevul lugojean reprezintă mândria părinților, a profesorilor, dar și a conducerii școlii unde Andrei Croitoru studiază.

„Suntem foarte mândri de rezultatele obținute de Andrei. Este un copil foarte talentat, serios, muncitor, pasionat de fizică, astronomie, matematică. Îl încurajăm sa își urmeze pasiunile și îi urăm mult succes în continuare.”, a declarat prof. Daniela Fiat, director al Școlii Gimnazială „Eftimie Murgu”.

Lugojeanul este decis să nu lase garda jos, se pregătește în continuare intens pentru olimpiadele și concursurile ce urmează, în special la matematică și la fizică.