Percheziții pentru evaziune cu aur. Verde!

Ziua a început cu percheziții în Caraș-Severin, Timiș și Constanța. Mai multe societăți comerciale sunt bănuite de evaziune fiscală, prejudiciul total fiind de peste 280.000 de lei.

În această dimineaţă, poliţiştii specializați în investigarea criminalității economice din Timiș efectuează 3 percheziţii domiciliare pe raza localităților Lugoj, Bocșa și Constanța, la sediul unor societăți comerciale bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 280.000 de lei, prin evaziune fiscală. Se pare că este vorba de societăți comerciale care au ca obiect de activitate industrializarea lemnului.

Polițiștii SICE din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, cu sprijinul polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și Constanța, efectuează 3 percheziţii în localitățile Lugoj, Bocșa și Constanța.

„Perchezițiile se desfășoară în cadrul unui dosar penal, aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în perioada martie – septembrie 2014, în calitate de reprezentanți ai unor societăți comerciale, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților, operațiuni comerciale nereale ce au avut ca obiect achiziționarea de material lemnos, scopul fiind de a se sustrage de la plata obligațiilor legale față de bugetul consolidat al statului”, anunță IPJ Timiș.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 280.000 de lei. Activitățile desfășurate vizează patru persoane și trei societăți comerciale, presupuse a fi implicate în comiterea infracțiunilor.