Percheziții de amploare în vestul țării la traficanții de migranți și de droguri! Zeci de persoane duse la audieri

Aproape 40 de percheziții domiciliare au loc în această dimineață în județele Timiș, Caraș-Severin, Arad, Cluj și Iași. Acțiunea vizează destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri.

Procurorii și lucrătorii de poliție efectuează 37 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Arad, Timiș, Cluj, Iași și Caraș Severin în cadrul unei acțiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în traficul de migranți și traficul de droguri.

În luna august 2021, pe raza judeţului Timiş a fost constituit un grup infracţional organizat, format din 41 de membri, care a acționat până în prezent în zona de vest a României cu scopul de a săvârși infracţiunea de trafic de migranţi, arată DIICOT.

Membrii grupului au racolat migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, care trecuseră ilegal frontiera României dinspre Serbia şi Bulgaria și care se adăposteau pe raza judeţului Timiş, în special în municipiul Timişoara, în aşteptarea momentului prielnic pentru a trece ilegal frontiera României cu Ungaria.

Migranții erau preluați de către membrii grupului infracţional organizat din Timișoara şi transportați cu autoturismele acestora sau cu microbuze închiriate, până la frontiera de stat a României cu Ungaria, pe raza judeţului Arad. Ulterior, aceștia erau călăuziți de membrii grupului în vederea trecerii frontierei de stat, destinaţia finală a migranţilor fiind Austria şi Germania.

De asemenea, în perioada ianuarie-mai 2022, o parte dintre membrii grupului infracţional organizat au deţinut şi vândut, fără drept, droguri de mare risc (cocaină în schimbul unei sume de 100 euro pentru un gram şi amfetamină în schimbul unei sume de 150-180 lei pentru un gram) și droguri de risc (canabis în schimbul unei sume de 50 de lei pentru un gram), consumatorilor de pe raza judeţelor Arad, Timiş și Caraş-Severin.

La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 44 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/