Pentru un oraș curat, reșițenii sunt invitați să pună mâna pe mătură!

resita curata

O nouă ediție a campaniei „Reșița Curată” se va desfășura anul acesta, în perioada 15 martie – 15 mai. Locuitorii municipiului sunt invitați să se alăture campaniei și să se implice activ în acțiuni de ecologizare.

Acțiunea are menirea de a încuraja, prin exemple pozitive, un comportament responsabil al cetățenilor față de mediul înconjurător și de a promova un stil de viață prietenos cu natura”, precizează reprezentanții Primăriei Reșița, care se așteaptă ca cetățenii să se implice, așa cum au făcut și în anii trecuți, în acțiunile de ecologizare care se vor derula pe parcursul celor două luni de campanie.

O componentă esențială în cadrul campaniei „Reșița Curată 2022” este informarea cetățenilor cu privire la regulile de colectare selectivă. Sistemul de colectare selectivă a deșeurilor presupune ca fiecare cetățean să adune și să depoziteze separat la punctele de colectare deșeurile care pot fi reciclate pe patru fracții:

tm4ua media express de banat (100x1000px)

• hârtie/carton – containerul albastru
• plastic/metal – containerul galben
• sticlă – recipientele verzi tip clopot
• deșeurile menajere sau asimilabile – containerul negru sau gri metalic (europubela) ori, după caz, containerul de 6 mc.

În acest context, din această săptămână, angajații Primăriei Reșița vor fi prezenți în zonele platformelor de colectare a deșeurilor, pentru a informa cetățenii cu privire la modul în care se colectează selectiv pe raza municipiului. Cu această ocazie, exemplele de bune practici vor fi premiate, mai precizează reprezentanții administrației locale.

banner 970 x 250