Pentru Timișoara – capitală culturală europeană nu s-a făcut cât trebuia să se facă!

Implicarea omului de afaceri Horațiu Rada în organizarea evenimentelor pe care Timișoara le va găzdui în 2021 ar putea mișca mult mai repede lucrurile. Nu de alta, dar s-a pierdut deja destul teren!


Florica Chiriță, directorul executiv al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, este unul dintre oamenii care trag un semnal de alarmă cu privire la pașii pe care capitala Banatului i-a făcut înspre ceea ce trebuie să devină în 2021 sau mai degrabă pe care nu i-a prea făcut. „Nu am făcut prea multe până acum și sunt foarte realistă, indiferent cine, ce aude și cum aude, dar așa este. Speranța mea este că 2019-2020 va schimba ceva și se vor întâmpla lucruri care ar fi trebuit deja să se întâmple. Uitați-vă în jur și vedeți că nu s-au întâmplat foarte multe. Da, domnul primar s-a chinuit, președintele Consiliului Județean, la fel, dar la nivel de capitală europeană nu trebuie să uităm Sibiul. Să ne aducem aminte ce s-a întâmplat în Sibiu în primul an și atunci ar trebui să ne uităm și la noi în ogradă să vedem că nu s-a întâmplat acest lucru, a declarat Florica Chiriță pentru expressdebanat.ro.

Camera de Comerț a județului Timiș poate juca și ea un rol important în ceea ce va însemna Timișoara – capitală culturală europeană, un rol pe care Florica Chiriță și-l asumă fără ezitare: Îmi doresc și, din câte știu eu, există o strategie pentru 2019 și cred că se va lucra puțin mai apăsat. Noi suntem aici și, cât putem, sprijinim acest fenomen. Acum, la acest moment, dacă privim realitatea în față, nu s-a făcut cât trebuia să se facă, dar în 2020, la sfârșitul anului, cu siguranță voi putea spune că deja suntem pregătiți pentru capitală europeană.