Pentru Marius Cocioran drumul spre Rio trece prin Portugalia

Singurul sportiv cărășean legitimat la un club din Caraș-Severin participant la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, țintește o nouă prezență la competiția supremă, Rio 2016. Mărșăluitorul reșițean Marius Iulian Cocioran se pregătește până pe 21 martie la Monte Gordo, în Portugalia.

Ocupantul locului al doilea în Top Sport Caraș-Severin 2014, Marius Cocioran se află pentru al patrulea an consecutiv în Portugalia, pentru obișnuitul stagiu de pregătire din februarie-martie. Obiectivele celui mai titrat mărșăluitor reșițean sunt mari pentru 2015: participarea la Cupa Europei de la Murcia (Spania), din 17 mai, și obținerea biletelor pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

„Am avut un stagiu de pregătire la Băile Herculane, de aproape două luni de zile, a spus multiplul campion național de marș  Marius Cocioran. Din punctul meu de vedere, pregătirea a decurs foarte bine acolo. În momentul de față sunt pe o pantă ascendentă și până la Cupa Europei de marș din luna mai cred că voi reuși să ajung la nivelul la care îmi doresc și să realizez baremul pentru Jocurile Olimpice din 2016.  Până atunci, mă voi pregăti timp de o lună în Portugalia, alături de colegul meu, Florin Știrbu. Este pentru a patra oară când particip la un stagiu de pregătire la Monte Gordo, în Portugalia. Pe mine mă încântă, deoarece cred eu că în 2012 când am reușit să mă calific la Jocurile Olimpice de la Londra, de acolo a pornit ascensiunea mea, de la cantonamentul din Portugalia. Sper că anul acesta și condițiile meteo vor fi foarte bune.“

Dacă Marius Cocioran se află pentru a patra oară în Portugalia, în schimb pentru mai tânărul său coleg Florin Știrbu stagiul de pregătire de la Monte Gordo este o premieră.

„Este pentru prima oară când particip la un cantonament centralizat în Portugalia”, spune la rândul său mărșăluitorul Florin Știrbu. „Sunt bucuros că merg acolo, sper să mă pregătesc foarte bine, iar la Campionatele Naționale de la Reșița să stabilesc un record personal în proba de 20 km marș.“

Stagiul de pregătire din Portugalia este organizat de Federația Română de Atletism, împreună cu Clubul Sportiv Universitatea Reșița. Alături de cei doi mărșăluitori reșițeni la Monte Gordo va fi prezent și antrenorul Octavian Măzăran.