UPDATE. Pensiile pentru orfanii şi văduvele de război, bursele elevilor şi diurna – toate vor fi impozitate!

Diurna, bursele elevilor și studenților, premiile sportivilor medaliați la diferite campionate, dar și pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele de război vor fi impozitate dacă proiectul de modificare a Codului Fiscal rămâne neschimbat.

Mai multe tipuri de venituri, care în prezent sunt neimpozitate, ar urma să devină impozabile dacă proiectul de modificare a Codului Fiscal nu va suferi nicio modificare, au afirmat consultanții PricewaterhouseCoopers România (PwC), în cadrul unei conferințe care a avut loc ieri, informează Mediafax. Printre acestea se numără diurna, bursele elevilor și studenților, premiile sportivilor medaliați la diferite campionate, dar și pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele sau văduvii de război etc.

Totodată, consultanții PwC arată că, prin lărgirea bazei de impozitare ar urma să fie impozitate ajutoarele pentru dispozitivele medicale, cele de înmormântare sau cele acordate pentru situații speciale, cum sunt cele în caz de calamitate etc.

Ministerul Finanțelor, reamintim, intenționează să modifice de anul viitor sistemului actual de impozitare a veniturilor obținute de persoane fizice, prin renunțarea la cota actuală de impozitare de 16% și introducerea impozitului pe gospodărie.

UPDATE, 12 mai, ora 20

Ministerul Finanțelor anunță printr-un comunicat că nu se are în vedere impozitarea burselor, ajutoarelor de înmormântare, indemnizaţiilor pentru copii, în niciuna dintre variantele luate în calcul pentru introducerea impozitului anual global.

Având în vedere amploarea și complexitatea noului model de impozitare, care aduce modificări importante cadrului fiscal actual în ceea ce privește introducerea impozitului anual global (IVG), acesta se află în lucru în cadrul grupurilor constituite din reprezentanți Ministerului Finanțelor Publice și reprezentanți ai mediului de afaceri.

În acest sens, în cadrul grupurilor de lucru se discută mai multe variante posibile. În niciuna din aceste variante de implementare a noului concept bursele, ajutoarele de înmormântare, indemnizaţiile pentru copii nu vor fi impozitate, se precizează în comunicatul de presă al Ministerului Finanţelor.

Sursă foto: pressalert.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/