Pe urmele lui Francisc Vaștag. Centrul Olimpic de Box și-a redeschis porțile la Reșița! (FOTO-VIDEO)

La scurt timp după schimbarea conducerii Federației Române de Box a venit și o veste bună. În Reșița a fost reactivat Centrul Olimpic de Box pentru Juniori, care își întrerupsese activitatea pe parcursul anului trecut, din cauza problemelor financiare ale forului de specialitate de la București.

Noua formulă este una restrânsă, cu doar șase pugiliști, întrucât Federația Română de Box a decis înființarea unui asemenea centru de pregătire și la Bacău, pe lângă cel de la Brăila, care a funcționat în paralel cu cel din municipiul de pe Bârzava, din ianuarie 2014 și până în momentul opririi finanțării.

În Centrul Olimpic de la Reșița se află și trei reprezentanți ai gazdelor, de la secția de box a Clubului Sportiv Municipal, dintre care doi sportivi și un antrenor. O formulă care se regăsea și la începutul lui 2014, când în lotul respectiv se aflau Marian Ruță și Ionuț Socareva. 2016 le găsește în Centrul Olimpic de Juniori pe două dintre tinerele speranțe ale pugilismului reșițean, Daniel Anca și Costel Ruță.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157664687721320″]
Sub îndrumarea antrenorului coordonator Traian Giorgia, secondat de tehnicianul Adrian Mărcuț, din partea gazdelor de la CSM Reșița, se mai pregătesc alți patru pugiliști, din Timișoara, Câmpulung Muscel și Craiova. Ei sunt: Flavius Cosmin Chirilă – Banatul Timişoara, Radu Ionuţ Ghiţă – CS Muscelul Câmpulung, Eduard Alex Barbu și Mihai Demetrio Anghel – ambii SCM Craiova.

YouTube video

Reprezentantul CSM Reşiţa care răspunde de coordonarea CNOPJ Reșița și ține o legătura permanentă cu Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Federația Română de Box este triplul campion mondial Francisc Vaștag. Acesta dă și numele Complexului Sportiv în care se pregătesc unii dintre cei mai valoroși juniori ai României, de la care se așteaptă evoluții bune în acest an atât în competițiile naționale, cât și în cele internaționale.