Pe străzile Timișoarei vor apărea tomberoane inteligente

big belly

Proiect inedit la Timișoara. Un număr de zece tomberoane inteligente, prevăzute cu compactoare și alimentare prin panouri solare, vor fi amplasate în mai multe zone ale orașului. Acestea sunt cele mai inovatoare sisteme smart de colectare selectivă a deșeurilor.

Primăria Timișoara anunță că urmează să încheie un acord de colaborare cu firma Greenpoint Management SA, pentru o perioadă de un an, cu scopul amplasării a zece coșuri inedite în oraș. Este vorba de cele mai inovatoare sisteme de colectare inteligentă a deșeurilor. Tomberoanele au două compartimente și sunt prevăzute cu compactoare și alimentare prin panouri solare.

Coșurile de gunoi urmează să fie amplasate în Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Unirii, Piața Nouă, Platou Dâmbovița, Profi Calea Șagului, Colegiul Tehnic E.Ungureanu, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic G. Moisil și Casa Căsătoriilor.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

De asemenea, cele două entități își propun să deruleze campanii de conștientizare pentru locuitorii municipiului Timișoara, în vederea schimbării atitudinii și comportamentului asupra mediului în viața fiecărui individ, prin creșterea gradului de informare a locuitorilor cu privire la necesitatea unui comportament ecocivic adecvat. Aceste campanii se desfășoară în concordanță cu legislaţia naţională și în acord cu politicile europene în domeniu, care stabilesc măsurile necesare protejării mediului şi a sănătăţii populaţiei, prin prevenirea sau reducerea efectelor negative ale generării şi gestionării deşeurilor de ambalaje, aşezând prevenirea şi reciclarea la rang de principii prioritare în cadrul legislaţiei şi a politicii de prevenire a generării şi de gestionare a deşeurilor”, a informat Primăria Timișoara.

Un proiect de hotărâre cu privire la încheierea acordului între Primăria Timișoara și Greenpoint Management SA urmează să fie supus votului în următoarea ședință a Consiliului Local.

 

banner 970 x 250