Pe malul Dunării, verzii au fost lăsați cu ochii în soare de liberali! Intră în scenă Băleanu!

Liderul organizației din Moldova Nouă a Partidului Verde, omul de afaceri Eugen Băleanu, și-a anunțat candidatura pentru fotoliul de primar după ce liberalii lui Ion Chisăliță l-ar fi tras pe sfoară.

Băleanu este cel care l-a propus pe Chisăliță candidat al dreptei când liberalii nici măcar nu se gândeau la o astfel de variantă, la o revenire în politica locală a fostului primar. Când s-au convins că nu au altă variantă, liberalii au spus că e bun și Chisăliță decât nimic. În alianță cu Partidul Verde și cu USR, chiar ar fi putut să spere la ceva. Numai că negocierile cu partidul condus de Eugen Băleanu s-au oprit brusc, aparent fără vreun motiv, înainte de a se ajunge la o înțelegere. „Da, e adevărat, a picat orice alianță PNL – Partidul Verde. Am discutat cu domnul Chisăliță, părea foarte dezamăgit de ceea ce se întâmplă. Nu știu care sunt adevăratele motive, cert este că PNL a respins ideea unei alianțe electorale cu Partidul Verde. În principiu noi ne înțeleseserăm, mergeam pe liste comune și îl susțineam împreună pe domnul Chisăliță. Acum nu mai e de actualitate, nu știu ce interese sunt la mijloc”, a declarat Băleanu pentru expressdebanat.ro.

Mult prea ambițios ca să lase lucrurile așa, președintele Partidului Verde a anunțat că intră în competiția electorală din 27 septembrie. Și o va face în stilu-i caracteristic, fluturând plângeri penale în care povestește despre jaful de decenii de la Moldova Nouă. Șansele n-a avut când să și le măsoare, decizia de a candida fiind una de ultimă oră, dar un lucru e cert: campania electorală la Moldova Nouă va fi mai agitată decât apele cele mai învolburate ale Dunării. Candidatul PNL pentru Primăria Moldova Nouă n-a fost de găsit pentru a explica motivele eșecului negocierilor cu Partidul Verde. În aceste condiții, Torma e tot mai sigur de încă un mandat!