Pe locuri, fiți gata… deratizare și dezinsecție! Operatorul care a câștigat licitația în Timișoara și-a prezentat „arsenalul de luptă”

Toată lumea e în blocstarturi pentru începerea deratizării și dezinsecției la Timișoara, după cum a arătat firma Coral Impex, câștigătoarea licitației. Aceasta a prezentat echipa cu care se va lucra, dar și utilajele cu care se va interveni.


Firma Coral Impex a prezentat ieri efectivele cu care va asigura dezinsecția și deratizarea în Timișoara. 30 de angajați ai firmei, care au fost aduși de la Ploiești, se vor ocupa de tot ce înseamnă deratizare și dezinsecție. Astăzi, 10 aprilie, începe deratizarea, urmând ca săptămâna viitoare, în funcție de vreme, să înceapă și dezinsecția, a declarat directorul companiei, Alexandru Badea.

„Personalul este suficient în momentul de față, nu este o infestare foarte mare (…), stau aici cât este necesar. O dezinsecție în Timișoara cu aparatele pe care le avem o terminăm în două seri. Intenționăm, dacă vor fi probleme mari de infestare, să venim cu mai multe aparate”, a spus Badea.

Mașinile dotate cu GPS, angajații firmei, dar și aparatura cu care lucrează au fost aduși ieri într-o parcare de la marginea Timișoarei, unde primarul Nicolae Robu s-a declarat mulțumit de compania cu care începe parteneriatul: „Vom putea să facem și în Timișoara, așa cum scrie la carte, dezinsecția și deratizarea. Mulți ani n-am putut face lucrul acesta. (…) Ce ne dorim noi este să nu ne mai piște tânțarii, să nu mai avem căpușe prin parcuri, să nu mai vedem șoareci sau șobolani. Am încredere că se va întâmpla asta. (…) Dacă vom avea sesizări, recurgem la sesizarea operatorului și, dacă este cazul, la penalizarea lui pentru neîndeplinirea obligațiilor contractuale.”

Rezultatele dezinsecției se vor verifica, potrivit directorului Alexandru Badea, cu lămpi speciale, dar și prin monitorizare directă. Contractul încheiat între autoritățile locale din Timișoara și operator este valabil 4 ani și are o valoare de aproape 4 milioane de euro.