Paza în școlile din Caransebeș, cartoful fierbinte din mâna directorilor de liceu

1000x100 (2) mbmr 1000x100

O altercație de la Colegiul Național „CD Loga”, soldată cu vătămarea corporală a unui elev de clasa a XII a, aduce din nou în atenție măsurile de siguranță în școlile din municipiul Caransebeș.

Incidentul, petrecut în urmă cu două săptămâni, a plecat de la o ceartă banală între un elev de clasa a XII-a și unul de a X-a, însă cel din urmă nu s-a lăsat și a adus în școală un prieten mai mare. Ambii au năvălit cu pumnii și picioarele pe celălalt băiat până l-au lăsat lat. Tânărul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș cu multiple leziuni la față și la coaste și a necesitat zile bune de spitalizare și de odihnă la domiciliu. Cazul a ajuns imediat în atenția conducerii Colegiului Național „CD Loga”, unul dintre liceele de renume din județul Caraș-Severin, astfel că situația a fost analizată în cadrul comisiei de disciplină a liceului și după analizarea imaginilor înregistrate pe camerele de supraveghere în care se observă brutalitatea cu care a fost bătut tânărul, comitetul profesoral a decis scăderea notei la purtare a elevului la 1.

Din păcate părinții băiatului bătut nu au dorit să depună plângere la Poliție împotriva agresorului pentru simplul motiv că elevul este în clasa a XII-a și îl așteaptă examenul de Bacalaureat, iar un proces îndelungat nu i-ar face niciun bine acum. În aceste condiții, comisia de disciplină a liceului a stabilit ca elevului agresor să-i fie scăzută nota la purtare la 1. Cum părinții și-au dat seama că nu ar fi avut nicio șansă să mai promoveze în clasa a XI-a, și-au transferat copilul la un liceu tehnologic din Caransebeș.”, ne-a declarat directorul unității de învățământ, Gabriela Pfeifer.

Unul dintre motivele pentru care incidentul a degenerat este că la Colegiul Național „CD Loga” nu există paznic și nici gardian, astfel că oricât ar încerca profesorii să fie de vigilenți, cum nu există nici uniformă școlară, este greu să deosebești elevii școlii:

Muzeul TM

Noi am primit refuzul părinților în urmă cu 4 ani de a mai solicita gardian pe care ar fi trebuit să-l plătească asociația de părinți, pentru că nu mai este în organigramă post de paznic la școli. În aceste condiții, după cele întâmplate, personalul școlii face și pe paznicul la intrarea în școală. Nu e normal! Ne-am adresat Inspectoratului pentru a ne aviza transformarea unui post de femeie de serviciu în paznic, pentru că în organigramă sunt posturi neocupate la acest capitol și așa am am putea să plătim din bugetul școlii. Deocamdată așteptăm, pentru că nu avem cu cine vorbi la Inspectoratul Școlar Județean.”, ne-a declarat Gabriela Pfeifer, făcând referire că inspectorul școlar general Marius Cornici, care și-a dat demisia în urmă cu câteva zile.

Directorul este convins că dacă toatele școlile ar solicita către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin transformarea unui post din femeie de serviciu în paznic în organigrama lor, atunci situația pazei la școli ar fi rezolvată chiar din bugetele unităților de învățământ.

Situația este întâlnită și la Colegiul Național „Traian Doda”, aici însă, prin asociația părinților, se achită salariul unui gardian oferit printr-un contract de prestări servicii de către o firmă de pază din Caransebeș. Situaţia nu le convine tuturor părinților, unii spunând că Primăria Caransebeș ar trebui să asigure paza în școli.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/