Pavel Aghescu, președinte de onoare al A.G.E.R. Caraș-Severin

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Economiștii reșițeni celebrează astăzi, la fel ca în fiecare an, Ziua Economistului. Membrii filialei Caraș-Severin a Asociației Generale a Economiștilor din România s-au reunit în cadrul unei întâlniri festive pentru a sărbători acest eveniment.

Întâlnirea festivă a membrilor A.G.E.R. Caraș-Severin a fost găzduită de Pavel Aghescu, cel care a sprijinit mereu organizația. Pentru a marca evenimentul, au luat cuvântul atât președintele asociației, Liviu Spătaru, cât și Pavel Aghescu sau Mircea Zaberca, oameni importanți din spațiul economic al județului. Asociația Generală a Economiștilor din România a devenit activă în Caraș-Severin în urmă cu trei ani. Atunci profesorul Liviu Spătaru a înființat filiala județeană, împreună cu alți 32 de membrii. Încă de atunci acesta este președintele organizației cu statut non-profit.

”Ne bucurăm de privilegiul de a avea această sărbătoare, pentru că nu toate profesiile au acest privilegiu. O sărbătorim pentru că înaintașii noștri au avut grijă ca economia să se înfiripe pe meleagurile românești, la Iași, în 1843, la 23 noiembrie, atunci când economistul Ion Ghica a ținut prima prelegere despre însemnătatea economiei politice. Începând cu anul 1997, sărbătorim această zi ca zi a economistului. Despre semnificația acestei zile vorbesc cu duioșenie pentru că eu mereu am spus că trebuie să îți iubești țara, familia, moșia, dar odată cu ele trebuie să îți iubești și profesia pentru că dacă nu o iubești ești cumva înstrăinat de tine însuți. Este adevărat că lucrurile nu stau bine, dar rămânem optimiști”, ne-a declarat președintele Asociației Generale a Economiștilor din România, filiala Caraș-Severin, Liviu Spătaru.

Acum, la ceas aniversar, pentru a recompensa sprijinul pe care l-a oferit încă de la înființarea filialei cărășene a A.G.E.R., Pavel Aghescu a fost declarat președinte de onoare al organizației. De asemenea, a primit din partea membrilor și o diplomă de recunoștință pentru toată susținerea sa.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

”Îmi face deosebită plăcere astăzi, de Ziua Economistului, să găzduiesc această zi pentru AGER Caraș-Severin. Sunt onorat de faptul că am fost felicitat cu o diplomă, mulțumindu-i cu această ocazie profesorului Liviu Spătaru pentru munca desfășurată în cadrul județului. Încă odată vreau să spun că sunt foarte mulțumit pe profesia pe care mi-am ales-o în urmă cu 40 de ani și o lună, cea de economist. Mi-aș dori să nu mai facem politică de dragul politicii, ci să facem politică de dragul economiei”, ne-a declarat Pavel Aghescu, unul dintre membrii fondatori ai filialei cărășene.

Deși asociația nu are un număr foarte mare de membrii, cei 33 de membrii, care fac parte din organizație încă de la început, sunt foarte bine organizați și activi. Nu este însă neglijat nici aspectul creșterii numărului de membrii. Asociația dorește să atragă cât mai mulți oameni de afaceri și din mediul financiar al județului Caraș-Severin. De asemenea, pentru că este o organizație cu personalitate juridică, iar până în momentul de față a funcționat sub conducerea unui birou interimat, cel mai probabil luna viitoare, va fi ales, prin vot un birou definitiv, permanent.

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/