Paul care înoată craul!

Wow, nea Paule (Paul Stănescu, n.r.), ce le mai ai cu vorbele. Dai din matale ca dintr-un înțelept care a trăit demult, tare demult, pe vremea când se potcovea puricele cu 99 de ocale, dar pentru asta tot sărea în sus de o palmă pe cearceaful întins ca la cazarmă. Și cum le zici, fugi repede la Facebook, îl deschizi și le postezi pe pagina personală să afle nu numai juveți din Romanați, ci întreaga națiune despre ce îți trece prin cap. Iar lumea abia așteaptă să postezi că, vorba aia, nu ești un amărăștean de la Vișina, ci ditamai secretarul general al celui mai de treabă partid din țara asta.

Ascultați aici, onorabili cititori de snoave, cimilituri și basme de adormit copiii de țâță, ce a putut să scrie nea Paulică. „În ultima perioadă au apărut mai multe sondaje care confirmă că PSD a rămas partidul în care românii au de departe cea mai mare încredere”. Până acilea le zice bine nea Paul care înoată craul în marea asta de exprimări gramaticale, dar asta nu pentru că PSD ar fi rupt gura târgului cu nu știu ce legi ori măsuri care să fi abătut bunăstarea, norii și ploaia peste câmpia mioritică, ci pentru că de doi ani PNL aproape și-a pierdut busola și navighează ca bezmeticul în derivă precum o navă cu cârmaci făcut la apelul de seară. Adică să ne fie clar, dacă nici în condițiile astea de Liga a III-a a politichiei dâmbovițene PSD nu ar fi liderul clasamentului politic, atunci Marcel Ciolacu și ai lui chiar ar trebui să-și facă bagajele și să-și caute de lucru la cules de căpșuni în Spania și sparanghel în Germania.

Și iată ce mai postează nea Paulică al nostru în același citat: „Cred că acesta este un semnal corect, întrucât de când am intrat la guvernare, obiectivul nostru strategic nu s-a schimbat.”. Cât de frumos se exprimă, nu-i așa? Păstrează limba de lemn directoare și mobilizatoare a partidului începând cu nea Ion Iliescu, continuând cu Bombonel și Ponta și terminând cu Dragnea și Veorica de la Videle. Dar fiți atenți acum ce mai zice: „Am fost preocupați în mod alert, constant și responsabil față de grijile, fricile și nevoile tuturor românilor și, în special, față de cei mai vulnerabili”. Auzi la el, bă, frate: „preocupați în mod alert, constant” (…) Nea Paulică face și literatură, una de înaltă ținută artistică. Cum vine asta, nu știu, dar sună tare mișto. Ca și astălaltă: „responsabil față de grijile, fricile și nevoile tuturor românilor!”. Vorba lu’ Gogu: „să-ți bați copiii, nu alta!”

Bă, nea Paulică, ești tare domnule. Cum știi tălică să îmbini metafora cu filosofia și amândouă cu discursul ăsta de adevărat politician! Cred că ai dat pe spate întregul popor pesedist cu vorbele astea. „Uite, bă, cum vorbește omul ăsta, îi bagă în buzunar pe liberali.” Așa și e, cu un astfel de discurs, nu se poate să nu ne găsim locul în rândul țărilor vrednice de respectul lumii civilizate. Dar știi ce nu înțeleg eu? Matale și PSD mi-ați mărit cumva pensia și eu nu știu? Facturile mele la gaz și curent au redevenit normale și eu nu am băgat de seamă? Matale și ai matale de la guvernare ați majorat alocația nepoatei mele și eu nu am auzit nimic despre asta?

Păi și atunci, cum rămâi „preocupat constant și responsabil față de grijile, fricile și nevoile tuturor românilor?” A, ne spui în următoarea postare? Așa te vreau, nea Paulică!