Patru incendii într-o singură noapte!

Pompierii reşiţeni au intervenit pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă la patru incendii, trei de vegetație uscată și unul la un complex de locuințe din municipiu.

Un incendiu de vegetație izbucnit pe raza satului Clocotici, comuna Lupac, se manifesta pe o suprafață de aproximativ 65 ha, cu mai multe focare, la distanțe mari între ele. Un alt incendiu de vegetație se întinsese pe o suprafață de 800 mp în zona cartierului Secu din Reșița, iar al treilea, pe o suprafață de 3000 mp, în cartierul Moniom, de-a lungul DN 58B.

„Pentru lichidarea acestor incendii s-a intervenit cu pliciurile și lopețile din dotare, din cauza terenului accidentat care nu permitea accesul autospecialelor. Cauza probabilă de producere a fost, la toate aceste incendii, focul deschis în spații deschise“, precizează reprezentanţii ISU „Semenic“.

Totodată, În jurul orei 3.44, trei echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Reşiţa și unul SMURD s-au deplasat de urgență pe str. Laminoarelor din municipiu, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un complex de locuințe, mai precis, la un imobil cu patru apartamente. La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent și emana fum gros și înnecăcios din cauza materialelor de construcție cuprinse de flăcări.

Au fost evacuate cinci persoane, dintre care un copil, iar unei persoane i-a fost acordat prim-ajutor de urgență la fața locului, deoarece acuza stare de amețeală pe fondul inhalării de monoxid de carbon. Victima a refuzat, însă, transportul la spital.

„Incendiul, provocat, se pare, de un scurtcircuit electric, a distrus în totalitate una din locuințele imobilului și a afectat acoperișul unei alte locuințe pe o suprafață de 5 mp. Prin intervenția promptă a pompierilor militari, incendiul a fost localizat în scurt timp și s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte locuințe din cadrul imobilului, precum și la sediul și arhiva Centrului de Afaceri din Reșița. Valoarea estimativă a bunurilor salvate se ridică la 1.000.000 lei“, mai informează ISU „Semenic“.

Foto arhivă.