Pasionații de jocuri video au masterat la Timișoara, la UPT

jocuri video
mbmr 1000x100

Universitatea Politehnica Timișoara lansează un program de masterat pentru pasionații de jocuri. Specialiștii în acest domeniu sunt foarte căutați pe piața muncii.

Industria jocurilor video este în continuă expansiune, iar numeroși absolvenți de licență ai UPT au creat deja jocuri pentru examenele de finalizare a studiilor. Universitatea Politehnica Timișoara lansează un program de masterat, numit „Game Development”. Sunt disponibile 20 de locuri la buget și alte 15 cu taxă.

Universitatea Politehnica Timișoara continuă procesul de actualizare a ofertei educaționale în raport cu cerințele pieței muncii, astfel că absolvenții pot studia din acest an la un nou program de masterat, denumit „Game Development. Programul este conceput special pentru pasionații de jocuri, care doresc să își dezvolte abilitățile într-un domeniu al industriilor creative. De asemenea, specialiștii din cadrul UPT au constatat că este un real interes din partea studenților pentru că mulți dintre ei, în cadrul examenelor de finalizare a studiilor, realizau jocuri de la zero, documentându-se singuri din surse externe.

Programul de masterat se adresează atât absolvenților de specializări tehnice, precum Automatică și Calculatoare sau Informatică, cât și absolvenților din domenii precum Design sau Arte.

„Am ales acest mod de lucru pentru că industria jocurilor este una a industriilor creative. Aici e nevoie și de cineva care are abilități de programare, dar și de mulți oameni care știu design, de tineri open minded care au idei pe care poate îi găsim la facultățile de arhitectură sau arte. Programul de masterat este deschis celor care vor să intre în această industrie și au abilități în acest sens. Interes există atât din partea studenților noștri, dar există interes și din partea companiilor prezente în România și care își doresc să angajeze specialiști. În Timișoara nu este dezvoltat acest domeniu, însă avem deja semnale din piață că sunt firme care își doresc să vin în vestul țării dacă le oferim ceea ce își doresc cel mai mult: specialiști”, a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Prin intermediul acestui program de masterat, studenții vor avea oportunitatea de a explora diverse aspecte ale dezvoltării jocurilor, cum ar fi designul, grafica și animația, programarea jocurilor, sunetul și muzica în jocuri, testarea și evaluarea lor, precum și aspecte de gestionare a proiectelor în industria jocurilor video. Această abordare cuprinzătoare și interdisciplinară asigură că absolvenții vor fi bine pregătiți să abordeze provocările reale din industria dezvoltării jocurilor.

Muzeul TM

Specializarea „Game Development” are disponibile 20 de locuri bugetate, în timp ce alte 15 locuri sunt cu taxă. Cadrele didactice sunt de la mai multe facultăți ale UPT, însă sunt discuții și cu profesori specialiști de la universități din Europa pentru a veni să predea în România. De asemenea, profesorii vor colabora și cu foști absolvenți care au urmat cursuri de masterat în străinătate în domeniul jocurilor video.

„Pe lângă faptul că mulți studenți realizau jocuri pentru examenele de licență, am observat că unii își doreau să urmeze un program de masterat în acest domeniu, dar nu aveau alternative în România. Așa că alegeau universități din străinătate, din Olanda, Marea Britanie, care au cursuri actualizate în zona industriilor creative. Noi am luat legătura cu o parte din ei și ne bucură faptul că își doresc să vină alături de noi, ca voluntari, iar asta este un câștig imens”, a încheiat Florin Drăgan, rectorul UPT.

Un alt aspect pe care profesorii UPT l-au avut în vedere atunci când au realizat programa acestei specializări a fost și dezvoltarea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor. Studenții pot să creeze singuri unele jocuri, iar în cadrul programului de masterat vor studia tehnici de marketing și cum să își vândă singuri produsele.

Informații despre înscrieri, găsiți aici!

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/