Pași spre normalitate în plină pandemie! Locuitorii unui sat din Timiș vor renunța la butelie!

explo 1000x200

Un proiect important pentru locuitorii din comuna Sânandrei, județul Timiș, se desfășoară pe timp de pandemie. Este vorba despre introducerea gazului metan în satul Covaci, un proiect care are mari șanse să fie finalizat în următoarele luni.

Proiectul a fost depus în martie, odată cu finalizarea studiului de fezabilitate și a obținerii avizelor necesare. Edilul comunei Sânandrei a anunțat că lucrările au început, chiar dacă pandemia îngreunează lucrurile. Totuși, există posibilitatea ca până la începutul lunii iulie să existe gaz metan în satul Covaci.

„În timpul pandemiei de COVID-19, dezvoltarea localității noastre continuă. Am reușit să începem lucrările pentru introducerea gazului metan în satul Covaci. Acum se lucrează efectiv pe teren și sperăm ca până în iulie să avem gaz. Oamenii au trei variante acum: curent, lemne sau butelie cu ajutorul cărora fac mâncare și se încălzesc. Lemnele se găsesc din ce în ce mai greu și există o problemă în ceea ce privește achiziționarea lor sau sunt foarte scumpe și nu mai socotim mizeria care se face. E mult mai inconfortabil, iar dacă faci o medie pe an, cel mai ieftin ieși cu gazul metan.”, a declarat, pentru expressdebanat.ro, Claudiu Coman, primarul comunei Sânandrei.

Odată finalizate lucrările, locuitorii se pot branșa la rețeaua gaz metan, iar plata poate fi achitată și în rate. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,2 milioane de lei. Comuna Sânandrei este formată din satele Carani, Covaci și Sânandrei. La Carani și Sânandrei există deja gaz metan.