Pași spre investitori. „Facem ce nu s-a făcut în zeci de ani în județ!”

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Consiliul Județean Timiș va moderniza DJ 692B, cel care leagă comuna Tomnatic de Drumul Național 6. Proiectul pentru cei 4 km de șosea este motivat de construirea, tot de către autoritățile județene, a viitorului centru de colectare a legumelor și fructelor.

Firmele interesate pot depune oferte la CJT până la data de 8 iulie. Investiția va fi asigurată din bugetul CJT și instituția cere câștigătorului licitației să termine proiectarea într-o lună, iar drumul, în alte șase. Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate-preț. Autoritățile estimează costuri de 8 milioane de lei. „Investiția este un imbold pentru activitatea localnicilor și a celor care doresc să investească în zonă. Lucrarea va asigura circulația în siguranță și confort, dezvoltarea economică zonală și reducerea poluării. Facem ce nu s-a făcut în zeci de ani în județ, investim în infrastructură, fără de care nu am putea vorbi de confortul cetățenilor și de creștere economică sustenabilă”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

expresb 1000x100

Lucrările de ranforsare și modernizare sunt necesare întrucât starea de degradare a drumului, cât și a dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor nu asigură condiții optime pentru utilizatori, conform standardelor în vigoare. De asemenea, investiția presupune și relocarea unor stâlpi de beton, dar și amenajarea unei treceri la nivel cu calea ferată Timișoara – Sânnicolau Mare. Noutatea constă în faptul că va apărea o girație care să preia traficul creat de deschidere centrului de legume și fructe, de la intersecția cu DN6, până la limita sud-estică a intravilanului localității Tomnatic, spre localitatea Nerău, comuna Teremia Mare.

1000 x 200 gif
upt 1000x100
03 britannia 1000 x 100 gif