Pași spre dezvoltarea stațiunii Băile Herculane! De milioane de euro!

Un proiect de 3,5 milioane de euro va aduce un suflu nou în stațiunea de pe Valea Cernei. Administrația din Băile Herculane a depuse cererea pentru finanțarea unui proiect amplu, care cuprinde reabilitarea unui parc, a mai multor străzi și poduri din oraș.

Proiectul „Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane” va schimba fața orașului. Cel puțin așa speră administrația locală, care a depus cererea de finanțare. 3,5 milioane de euro vor fi investiți în reabilitarea Parcului Vicol (foto), a străzilor Piața Hercules, Piața 1 Mai, Mihai Eminescu și trei poduri.

„În primă fază, am avut pe proiect un număr de 4 poduri, dar unul nu este eligibil, pentru că este doar pod pietonal, este vorba despre Podul Roşu şi o să rămână doar podul de la Pecinişca, podul de la IGOR şi podul din dreptul Hotelului Geta. Cele trei poduri o să rămână eligibile pe acest proiect. În Parcul Vicol va fi o fântână în centru, o să se reducă numărul de alei, o să fie o parcare lângă Amfiteatru şi toată zona se va schimba radical, se vor pune arbuşti ornamentali, plante decorative. Am reuşit intabularea podurilor, aproape toate podurile din staţiune sunt intabulate”, a declarat primarul Cristian Miclău.

proiecte BH

Încă de la preluarea mandatului, primarul Cristian Miclău a căutat metodele prin care să îmbunătățească aspectul stațiunii. Din păcate, Primăria are datorii mari, care îngreunează procesul de dezvoltare. În total, datoria stațiunii depășește 8,2 milioane de lei. Lunar, numai pentru datorii, Primăria Băile Herculane plătește 30.000 de lei.