Pași mici pentru realizarea primei parcări publice supraetajate din Timișoara. Cine o va construi?

viitoarea parcare supraterana de la Timisoara

Consiliul Județean Timiș va realiza în parteneriat cu un privat parcarea supraetajată din centrul Timișoarei. Practic, administrația dă terenul, un operator va construi parcarea și va plăti pentru dreptul de folosință o sumă a cărei cuantum nu a fost deocamdată stabilit. Cel mai repede, autorizația de construire ar putea fi eliberată de Primăria Timișoara în doi ani. 

Operatorul privat care va prelua sarcina realizării parcării, de la documentație până la execuție, va fi stabilit în urma unei licitații ce urmează să fie lansată de Consiliul Județean Timiș. Pasul vine după ce, la finalul anului trecut, aleșii județeni au aprobat alipirea celor două parcele de teren care aparțin primăriei, respectiv CJT, pentru ca viitorul spațiu să poată genera mai multe locuri de parcare.

CITEȘTE ȘI: În sfârșit! Primăria cedează parcela din terenul din centrul Timișoarei pentru ca CJ Timiș să construiască o parcare

„Noi avem un contract încă de un an privind elaborarea caietului de sarcini în ce privește concesiunea de lucrări ce trebuie făcute acolo. Aceste lucrări constau în: etapa 1 – elaborare PUZ, etapa 2 – obținerea autorizației de construcție, etapa 3 – construcția efectivă a parcării și exploatarea ulterioară a acesteia. Noi vom face toate aceste lucruri printr-o licitație prin care vom concesiona aceste lucrări, urmând ca toate să fie realizate de un operator privat. Acum suntem în procedură de recepție a acestui caiet de sarcini, urmează ca într-o săptămână-două să îl recepționăm și să putem să demarăm procedurile privind licitația.”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Practic, investitorul privat va ridica parcarea pe terenul pus la dispoziție de consiliul județean și va stabili o taxă pe care o vor plăti cei care vor să își parcheze mașinile în spațiul amenajat. Deocamdată, CJT nu a stabilit cuantumul redevenței pe care operatorul o va plăti județului.

„Noi, punându-le la dispoziție acea suprafață de peste 5.000 mp ultracentral, timp de 49 de ani ne vor plăti o redevență, către consiliul județean, urmând ca ei să își obțină venituri din exploatare. Încă nu e stabilit cât va fi această redevență. Noi suntem optimiști că vom găsi acest operator privat, știm că au fost experiențe și în București. Din ce știm – există interes pentru că este cea mai bine poziționată parcare pe care o poate avea Timișoare și nu ne facem griji în această privință.”, a mai spus Proteasa.

Noua construcție ar putea genera peste 400 de locuri de parcare.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/