Păsările de pe Clisura Dunării luate în vizor

Programul LIFE al Uniunii Europene celebrează mâine 20 de ani de existență. Cu această ocazie, în județ, mai mulți elevi de școală vor urmării păsările de pe Dunăre prin intermediul unor observatoare amenajate în anumite zone.

În judeţul Caraş Severin, unde se implementează Proiectul LIFE „Îmbunătăţirea statutului de conservare a speciilor şi habitatelor prioritare din zona umedă  Porţile de Fier”, se vor celebra cei 20 de ani ai programului LIFE prin organizarea unor acţiuni de educaţie ecologică cu elevi din şcolile localităţilor situate de-a lungul zonelor umede din SPA ”Cursul Dunării Baziaș Porțile de Fier”.

Ziua aleasă pentru organizarea acestor acțiuni nu a fost întâmplătoare. Pe data de 22 mai se celebrează la nivel mondial Ziua Internațională a Diversității Biologice”, declară directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Caraș-Severin, Carmen Sorescu.

Elevii de la școlile din Socol și Belobreșca vor avea mâine ocazia să afle mai multe de la specialişti despre speciile de păsări care cuibăresc în apropierea lor şi vor putea să le vizualizeze din observatoarele amenajate în aceste zone umede. De asemenea vor fi organizate concursuri de desene şi eseuri cu tema: “Importanţa zonelor umede pentru viața sălbatică şi comunitate”. Cele mai bune lucrări vor fi premiate.

Clisura Dunării, zona Baziaș – Porțile de Fier, este clasificată drept a treia zonă importantă pentru păsări din România, aici găsindu-se populaţii importante de cormoran și alte specii protejate.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/