Parlamentarii USR de Timiș cer Guvernului să asigure serviciul de termoficare al orașelor

Raoul Trifan și Nicu Fălcoi au trimis o scrisoare prim-ministrului Nicolae Ciucă în care îi solicită să ia de urgență măsurile necesare pentru asigurarea serviciului public de termoficare pe întreg teritoriul țării. Asta după ce Romgaz a refuzat să mai furnizeze agent termic companiei locale de termoficare Colterm. 

Din cauza PSD și PNL, suntem datori vânduți, spun parlamentarii USR. Statul român este dator cu peste 40 miliarde de lei către furnizorii de energie, iar „România cumpără astăzi energia la cele mai mari prețuri din Europa. Și tot din cauza PSD și PNL România se împrumută astăzi la cele mai mari dobânzi din Europa.”

„În Timișoara avem 11 instituții de sănătate, 62 instituții de învățământ și peste 100 de alte obiective de interes public care depind de sistemul de încălzire centralizat. Statul este obligat să asigure un nivel de trai decent cetățenilor, iar apa caldă și căldura nu reprezintă un moft, ci o necesitate.”, a declarat Raoul Trifan, senator USR de Timiș.

USR Timiș se alătură demersului inițiat de parlamentarii Raoul Trifan și Nicu Fălcoi și îndeamnă guvernul PSD-PNL să soluționeze problema furnizării agentului termic cât mai curând posibil.