Parizer și ceai, în meniul pentru mămici, la o maternitate din Timișoara. „Gust amar îți lasă în gură”

mancare odobescu 4
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

O mămică internată la Maternitatea Odobescu din Timișoara a făcut publice imagini cu mâncarea pe care a primit-o la mic dejun și la cină. Meniul a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare. 

Din imaginile postate pe Facebook și distribuite pe grupuri se vede cum femeia a primit dimineața și seara un meniu care conține parizer, biscuiți, pâine, gem, unt, ouă, brânză și ceai. Femeia se întreabă dacă acesta este suficient de nutritiv.

„(…) Sunt aici internată de două săptămâni cu fetițele premature și am ales acest loc din cauza experienței traumatizante pe care am avut-o la spitalul Bega din Timișoara, unde l-am născut pe primul copil, cu personalul și nu numai… Un lucru bun e că la Odobescu, cel puțin pentru mine, fiecare experiență a nașterii (3) a fost lipsită de neplăceri în ce privește medicii și angajații spitalului. Cu asta mă mai consolez. În schimb, din câte am citit pe internet, spitalul se află sub egida Primăriei Timișoara care plătește chirie de 6.500 euro pe lună Fundației Caritatea. (…) Acum să vă prezint meniurile de la micul dejun și de la cină și vă las pe voi să decideți dacă mămicile operate și cele care au născut natural își pot lua din acest meniu fier, calciu și alte vitamine necesare pentru a se întrema și a-i putea hrăni pe nou-născuți corespunzător.”, a scris femeia pe rețeaua de socializare.

 

„Hai că eu stau cât de cât aproape de spital, mai primesc mâncare de acasă, mai cumpăr ceva, mai comand, însă 80% din mămicile de aici, și unele stau în spital până la 3 luni chiar, nu își permit nici să cumpere un pachet de șervețele umede pentru bebeluși, dar mai un bax de pampers, pentru că nu au cu ce și, din nou, primăria nu are fonduri.”, a mai scris mămica internată la Odobescu.

Postarea a stârnit un val de reacții pe Facebook: „Trist… Gust amar îți lasă în gură. Și la propriu, și la figurat. Cred că din toate pozele acelea, doar cu oul as rămâne… Parizer? Asta e amuzant. (…) Îmi număr și eu zilele până la internare, dar cu ajutorul postării tale cred că ajung să îmi comand un frigider pe care sa îl mut cu mine în salon pe perioada șederii… nu de alta, da să n-am surprize.”

„Așa e peste tot… iar la prânz o ciorbă mai mult apă chioară și felul doi pulpe dinalea negre și cartofi sau orez… așa am mâncat o săptămână acum doi ani când am fost internată la Bega cu covid, însărcinată fiind! Soțul nu putea să vină zi de zi de la Sânnicolau să-mi aducă mâncare caldă și mâncam biscuiți, fructe ce mai aveam de acasă… să nu fac foame.”, e un alt comentariu.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Eu în 2002 când am născut am primit griș cu lapte și cacao.”, a spus o altă femeie.

Un domn a semnalat însă faptul că: „Am fost internat în Austria și nu este mare diferența din punct de vedere al hranei!!”

Reacția spitalului 

Reprezentanții Spitalului Municipal din Timișoara spun că meniurile pacientelor internate sunt concepute de un dietetician, în funcție de starea fiecăreia și situația medicală în care se află.

„Doamna este o pacientă care dacă are copii prematuri rămâne internată ca mamă însoțitoare și stă până la 3 luni în spital. În general, toți bolnavii din spital primesc ceai, primesc o baghetă la fiecare masă, de 100 de grame, primesc fie 50 de grame de parizer, fie un ou, brânză de vaci, unt, în combinațiile astea. Nu primesc în fiecare zi același lucru. Sunt trei mese pe zi, necesarul caloric este de 2.000 de calorii a bolnavului internat, cu atât mai mult cu cât doamna este mamă însoțitor.”, a declarat Ramona Gîdea, directorul de îngrijiri medicale de la Spitalul Municipal.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/