Părinții își pot înscrie copiii în învățământul primar

elevi cu mama
mbmr 1000x100

Aproximativ două săptămâni au la dispoziție părinții pentru a-și înscrie copiii în clasa pregătitoare.

Ministerul Educației anunță că au început înscrierile în învățământul primar. Cererile se transmit online sau se depun, în perioada 3 – 18 mai, la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor.

În aceeași perioadă, vor fi depuse/transmise și celelalte documente necesare pentru înscriere, respectiv: actul de identitate al părintelui/al tutorelui legal; dacă este cazul, document din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde este stabilit domiciliul minorului; certificatul de naștere al copilului; recomandarea de înscriere în clasa pregătitoare (pentru copiii care împlinesc 6 ani perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv);

gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Muzeul TM

În cazul înscrierii la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, sunt necesare și documentele care dovedesc îndeplinirea criteriilor generale, respectiv a criteriilor specifice de departajare. Părintele poate opta pentru înscrierea copilului la școala de circumscripție în situația în care copilul nu este înscris la școala solicitată, din lipsă de locuri libere, prin bifarea acestei opțiuni în cererea-tip de înscriere.”, transmite Ministerul Educației.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/