Parcul familiei, un demers unic în judeţul Timiş. Locuitorii din Dudeştii Noi vor putea planta un arbore la fiecare eveniment important din viaţă

Un proiect unic şi inedit în judeţul Timiş va fi implementat la Dudeştii Noi. Acolo va fi realizat un parc al familiei, unde fiecare cetăţean va putea să planteze un arbore la un eveniment important din viaţă: majorat, nuntă sau botez şi apoi să îl îngrijească.

Proiectul este unul cu finanţare europeană, o idee mai veche a primarului Alin Nica, demers care în sfârşit se va materializa. Va fi amenajată o zonă verde şi de agrement în comună, pe un spaţiu de aproximativ 2 ha.

„Parcul familiei vine de la o idee a mea de a da oportunitatea cetăţenilor să planteze un copac cu ocazia unui eveniment fericit din viaţa familiei, cum ar fi naşterea unui copil, majorat, căsătorie şi aşa mai departe, de care să se ocupe fiecare cetăţean. Prin acest demers dorim să creştem şi gradul de implicare a cetăţenilor, să atragem atenţia asupra necesităţii protejării mediului şi folosirea spaţiilor verzi în comuna noastră.”, a declarat Alin Nica, primarul din Dudeştii Noi.

Valoarea proiectului este de aproximativ 900.000 de lei, din care 500.000 de lei –finanţare europeană şi 400.000 de lei – de la bugetul local.

„Demersul este în stadiul de realizare a proiectului tehnic, contractul de finanţare e semnat, iar după ce cei de la AFIR ne vor aviza proiectul tehnic vom putea începe demersurile pentru execuţia efectivă a acestui parc.”, a  precizat Alin Nica.

Proiectul este unic în judeţul Timiş şi se aşteaptă să aibă efectul scontat în rândul cetăţenilor. Locuitorii comunei ştiu de acest lucru, întrucât a fost promovat încă de acum câţiva ani, când reprezentanţii autorităţii locale doreau să-l realizeze de la bugetul local.