Parchetul General a clasat dosarul deschis pentru abuz în serviciu la Primăria Oravița

Deschis în octombrie 2017, dosarul care investiga un posibil abuz în serviciu la Primăria Oravița și care-i viza pe primarii și viceprimarii ce au deținut ultimele trei mandate, a fost finalizat cu „clasare” de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmărirea penală viza , în principal, modul în care au fost acordate anumite prime de victorie echipei de fotbal și cadouri pentru copiii din Oravița oferite cu ocazia zilei de 1 Iunie, în perioada campaniei electorale din 2016.

După apariția mai multor acuzații la adresa prim procurorului George Bucurică, procurorul general Augustin Lazăr a încetat delegarea acestuia la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița și a dispus preluarea acestui dosar pentru a fi instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Dosarul la care se face referire (…) a fost soluționat de procurori prin ordonanță de clasare, în temeiul art. 16 alin. 1 lit. b din Codul de procedură penală”, ne-a transmis Biroul de presă al Ministerului Public. Totodată, acesta ne-a informat că dosarul respectiv a fost singurul dosar preluat de Parchetul General de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița.