Parcare supraetajată cu sute de locuri în zona Văliug! S-au făcut deja primii pași

partie valiug

Administrația reșițeană a început demersurile pentru amenajarea parcării supraetajate din zona Văliug care ar urma să aibă circa 400 de locuri. 

Parcarea pe care o pregătește administrația reșițeană are menirea de a crește punctajul proiectului domeniului schiabil. Primăria Reșița a achiziționat deja săptămâna trecută studiul de fezabilitate pentru parcarea supraetajată care ar urma să aibă circa 400 de locuri.

La finalul anului trecut, primarul Ioan Popa anunța că proiectul care așteaptă milioane bune de euro a fost scos la licitație, dar retras ulterior în urma unor solicitări făcute de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Banca Mondială de Reconstrucție și Dezvoltare privind tocmai actualizarea studiilor de fezabilitate. „Ni s-a solicitat să facem o actualizare a studiului de fezabilitate (SF), să introducem activități de vară. Noi le știm, le aveam în minte, nu le aveam introduse în primul document. La ora asta se lucrează la upgrade-ul acestui SF, prindem acolo tiroliană, una dintre cele mai lungi din Europa de Est, un bob de vară, un parc de aventură, o parcare multietajată în imediata vecinătate a stației de plecare telegondolă. Când aceste patru elemente vor fi agregate, atunci vom vedea pe ce cifre stăm și vom scoate din nou la licitație proiectul tehnic și execuția.”, a explicat Ioan Popa.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

CITEȘTE ȘI: Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic – Crivaia, în stand-by!

Sursă foto: Banatul Montan

banner 970 x 250