Parcul Primăverii, la Muzeul Satului Bănățean. Pe scenă vor urca Loredana, Subcarpați și Damian Drăghici

muzeul satului
1000x100 (5)

Prima ediție a Parcului Primăverii organizat de Consiliul Județean Timiș începe în 15 aprilie la Muzeul Satului Bănățean. Evenimentul se vrea a fi cel mai mare festival multicultural din regiune. 

Cele 11 zile de festival vor aduce în fața publicului munca celor șase instituții de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș. Publicul se va putea bucura de spectacole de teatru, folclor, sesiuni de lectură, concerte, expoziții și ateliere creative.

Marea deschidere a Parcului Primăverii va fi făcută de Subcarpați, în vinerea dinaintea Floriilor, iar în ziua imediat următoare, pe scenă va urca Loredana Groza alături de Banda Agurida. În următorul weekend, în a doua zi de Paște, publicul se va bucura de Damian & Brothers, artiști care promit un recital de excepție, un mix de diverse și numeroase stiluri muzicale.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Prin felul în care este conceput și organizat, Parcul Primăverii este un reper de bune practici pentru ce  trebuie să însemne Program Cultural al viitoarei Capitale Europene a Culturii. Avem datoria, cei implicați în Timișoara – Capitală Culturală, să deschidem actul de cultură, să îl facem atractiv și să-i dăm o dimensiune europeană. Muzeul Satului va fi revitalizat și redefinit prin prisma programului cultural al festivalului, iar publicul va avea ocazia să se reconecteze la viața culturală, la cea socială, la împrejurimile verzi ale orașului și la capacitatea de recreere a acestuia. Evenimentul va aduce împreună generații diferite și va consolida relațiile dintre operatorii culturali locali.”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Organizatorii speră ca Parcul Primăverii să adune în cele 11 zile peste 100.000 de participanți. Accesul va fi gratuit la toate activitățile culturale.

banner 970 x 250