Parc fotovoltaic la Bozovici. Primarul Stoicu așteaptă „unda verde”

panouri solare fotovoltaice

Tot mai mulți primari din Caraș-Severin se orientează spre energia verde și solicită fonduri pentru construirea de parcuri fotovoltaice. Printre aceștia, și Adrian Stoicu.

Se fac pași pentru independență energetică la Bozovici. Administrația locală a depus un proiect la Ministerul Energiei în vederea atragerii fondurilor necesare pentru amenajarea unui parc fotovoltaic la intrarea în localitate.

Potrivit primarului Adrian Stoicu, parcul ar urma să producă suficientă energie electrică pentru a asigura consumul tuturor instituțiilor publice de pe raza comunei (școli, grădinițe, cămine culturale etc.), și pentru iluminatul public.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Prin proiectul depus la Ministerul Energiei se are în vedere construirea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 200 KW, care să producă energia electrică necesară pentru instituțiile din comună, dar și pentru iluminatul public. Potrivit estimărilor, dacă mâine am avea acest parc fotovoltaic, am face o economie la bugetul local, pe ce înseamnă consum de energie, de vreo 400.000 de lei pe an. Ceea ce ar fi fantastic, pentru că ne-ar rămâne bani pentru a dota fiecare școală, fiecare clădire a primărie cu pompe de căldură și am elimina încălzirea pe lemne”, a explicat primarul comunei Bozovici.

Stoicu este optimist în privința realizării investiției și spune că este doar o chestiune de timp până când va fi semnat și contractul de finanțare: „Cred în șansa finanțării acestui proiect. Am trimis toate clarificările necesare, iar un răspuns concret de la Ministerul Energiei va veni, cred eu, în cel mai scurt timp”.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/