Panica provocată de coronavirus golește rafturile supermarketurilor

Pandemia de COVID-19 se resimte și în supermarketurile reșițene, acolo unde paznicii de la intrare nu permit accesul în magazin decât a unui număr limitat de persoane, în ideea evitării aglomerației și a contactului între cei veniți la cumpărături.

Înăuntru, o liniște stranie, femei și bărbați preocupați să se aprovizioneze pentru mai mult timp, pentru a nu ieși zilnic la cumpărături. Cu măști de protecție, chiar și mănuși medicinale, unii îngândurați, alții destinși, cu ochii pe produsele de pe rafturile care se golesc miraculos spre ora închiderii. Oamenii se tem de ceea ce văd la televizor, de ce citesc pe site-urile de socializare și cumpără de toate.

Cele mai căutate produse în aceste zile sunt conservele, mai puțin cele cu pește, și făina de grâu, dar și cea de porumb. Gospodinele iau în calcul ce este mai rău, închiderea magazinelor, și își fac provizii serioase, dovadă fiind rafturile altădată pline cu baxuri de făină de toate calitățile, astăzi goale. Și laptele este foarte căutat, dar și zahărul și orezul.

În ciuda asigurărilor date pe toate canalele media, inclusiv de responsabilii magazinelor în privința aprovizionării constante a acestora, oamenii nu țin seama și se asigură că vor avea de toate în cămară în momentul în care pandemia va atinge vârful, undeva în partea a doua a lunii aprilie.