Pandemia rămâne, turismul continuă. Ce oferte are Clisura Dunării pentru vizitatori?

Asociația „Dunărea” Moldova Nouă și Centrul Național de Informare şi Promovare Turistică Moldova Nouă, alături agenți economici și reprezentanți ai Parcului Natural Porțile de Fier, au pregătit o serie de acțiuni ca să promoveze zona Clisurii Dunării în tot județul Caraș-Severin și nu numai, dar și ca să atragă asemeni unui magnet vizitatorii de pretutindeni.

Cum anul trecut, imediat după relaxarea măsurilor în contextul epidemiologic, Clisura Dunării a fost asaltată de nenumărați turiști, fapt confirmat de operatorii economici din industria ospitalității prin atenta monitorizare a încasărilor, elementul favorabil în acest sens fiind numărul redus al cazurilor de infectare, anul acesta promotorii frumuseților și ai obiectivelor din zonă s-au gândit să dubleze și chiar să tripleze numărul celor care doresc să se bucure de un peisaj feeric, dar nu oricum, ci printr-o serie de acțiuni și evenimente.

Despre ce urmează să se întâmple în prima parte a acestui an și despre acțiunile ale căror scop se referă la dezvoltarea turistică, dar mai ales economică a locurilor care găzduiesc „comori” încă nedescoperite, Corneliu Martin, președintele Asociației „Dunărea” Moldova Nouă, a detaliat pentru expressdebanat.ro:

„Am reușit să alcătuim un program cu tot felul de activități și evenimente despre promovarea Clisurii Dunării prin obiective turistice, prin obiceiuri și tradiții ale locului. Astfel, chiar spre sfârșitul lunii, în perioada 30-31 ianuarie, va avea loc o expoziție de pictură la Bocșa, exponatele ilustrând diferite obiective din Clisură. Această acțiune se va desfășura în urma unei tabere online. Eu am trimis câteva fotografii cu frumusețile din Clisura de Caraș, iar pictori din Reșița, Bocșa, Alba Iulia și-au folosit talentul, rezultatul constând în câteva tablouri absolut minunate. Exponatele vor ajunge și la Moldova Nouă spre sfârșitul lunii februarie, atunci când vom celebra cea de-a doua ediție a Zilei Internaționale a Ghidului de Turism. Apoi, în luna martie, ne-am gândit că putem face cunoscută zona prin intermediul drumețiilor off road, a Fășancului etc. În luna aprilie, prin parteneriatul cu Parcul Natural Porțile de Fier, vom organiza un concurs de biciclete de ziua Parcului. Pentru luna mai, ne-am gândit să ne implicăm în organizarea balului de Paște, a celui de Rusalii promovând tradițiile, obiceiurile locale, la fel gastronomia și produsele producătorilor locali, cum de altfel vom organiza excursii pe «Semmeringul bănățean». Luna iunie va debuta cu o acțiune de ecologizare a insulei Ostrov (de Ziua Mediului), vom insista asupra promovării produselor locale și, sigur, vom planifica acțiuni inedite cu ocazia Zilei Dunării. Trebuie să menționez faptul că toate aceste activități vor avea loc în funcție de modul în care evoluează situația pandemică. Sperăm să putem reuși anul acesta mult mai multe lucruri decât anul trecut și asta tocmai datorită apariției vaccinul anti-COVID care ar trebui să garanteze revenirea la normalitate”.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/