Până la frontiera de la Beba Veche, se deschide Triplex Confinium

triplex confimium

Demersurile pentru un punct permanent de frontieră la Beba Veche, în Timiș, cu Ungaria, continuă. Până atunci, se deschid granițele la Triplex Confinium.

Autoritățile din România, Serbia și Ungaria se vor reuni la punctul de trecere al frontierei între Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria) și Rabe (Serbia), la punctul Triplex Confinium.

Momentul este unul festiv, de celebrare a cooperării transfrontalierăe în cadrul Euroregiunii Dunăre – Criș – Mureș – Tisa. Cele trei granițe se deschid între 23 și 26 mai. Evenimentul oficial de la borna Triplex va avea loc sâmbătă, 25 mai, de la ora 10:00, și va include întâlnirea oficialităților, deschiderea festivă a frontierei și crosul transfrontalier al copiilor din cele trei sate limitrofe, urmat de premierea celor mici.

Frontiera permanentă de la Beba Veche, aprobată de Guvern

Luna trecută, în ședința Guvernului organizată în premieră la Timișoara, Executivul a aprobat înființare a unui nou punct de trecere a frontierei, permanent, între Timiș și Ungaria.

Astfel, timișenii și maghiarii vor tranzita granița între localitățile Beba Veche din România și Kübekháza din Ungaria.

„E un proiect care a parcurs un drum foarte lung. Tot aici, la Timișoara, în septembrie, am avut o întâlnire cu ministrul de Externe ungar și am aprobat pașii de urmat”, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la ședința de Guvern de la Timișoara.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Noul punct de trecere a frontierei din Timiș și Ungaria va funcționa 12 ore, zilnic, și va putea trece transportul de persoane și de marfă cu limită de 3,5 tone. Vor activa aici 37 de polițiști de frontieră. Programul de lucru al punctului internațional de trecere a frontierei va fi, zilnic, de la ora 08:00 la ora 20:00 (ora României), și de la ora 07.00 la ora 19.00 (ora Ungariei).

Dacă se vor crea condițiile tehnice și de infrastructură necesare, părțile române și cele ungare pot conveni prelungirea programului de lucru, precum și folosirea punctului de trecere a frontierei pentru traficul internațional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 7,5 tone.

Controlul traficului de persoane, inclusiv controlul persoanelor participante la traficul internațional de mărfuri, va avea loc pe teritoriul României, într-o poziție comună. În acest scop, lângă Beba Veche se va înființa un loc de serviciu ungar pentru controlul traficului de frontieră. Pentru amenajarea punctului de frontieră Beba Veche – Kübekháza și a căilor de acces aferente, statul roman va prelua de la Consiliul Județean Timiș un sector din drumul județean DJ 682.

 

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/