Până în 2030, Caransebeșul ar putea avea autobuze electrice!

O serie de propuneri privind descongestionarea traficului din Caransebeș au venit din partea specialiștilor care se ocupă de Planul de Mobilitate Urbană din Caransebeș!

Consultarea publică a avut loc la Primăria Caransebeș, fiind a doua întâlnire în vederea finalizării aspectelor legate de fluidizarea circulației, acțiune la care au participat reprezentanții firmei din Sibiu contractată de municipalitate și specialiști de la compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei Caransebeș.

„Propunem achiziționarea de autobuze electrice sau hibrid, am identificat aproximativ 33 de kilometri de străzi pe care pot fi amenajate piste de biciclete, s-au propus mai multe străzi pentru reabilitarea trotuarelor. Mai putem menționa un sistem modern de informare a pasagerilor transportului public, dar și un sistem de monitorizare video pe intersecțiile principale și pe zonele cu transport public”, a menționat Bogdan Ciubotaru, reprezentantul firmei care realizează PMUD.

Acesta ne-a specificat că, în curând, se va emite un draft al întregului document ce reprezintă planul urbanistic de mobilitate, ce va putea fi consultat și pe pe site-ul Primăriei Caransebeș.