Fermierii din mai multe zone ale județului primesc vizita în teren a comisiilor care evaluează la fața locului pagube produse de secetă.
Fermierii cărășeni care au suferit pierderi din cauza secetei au putut depune la primării, până în data de 19 august, înștiințări cu privire la suprafețele afectate. Până în 15 septembrie au loc verificări în teren din partea comisiilor de evaluare, care constată dacă culturile agricole declarate de fermieri au fost sau nu afectate de secetă și în ce procent.
Potrivit reprezentanților Direcției Județene Agricole Caraș-Severin, în urma solicitărilor depuse de fermieri, peste 170 la număr, controalele au loc pe raza unităților administrativ-teritoriale Oravița, Vrani, Răcășdia, Ciuchici, Berliște, Grădinari și Ticvaniu Mare.
„În acest moment, comisia de evaluare și constatare a pagubelor verifică la fața locului declarațiile fermierilor. Aceasta pentru a stabili dacă suprafețele de culturi agricole au fost afectate de seceta pedologică și în ce procent. La o suprafață totală declarată de 6.130 hectare, avem un număr de 176 de înștiințări, dintre care 26 au fost depuse de societăți comerciale și 150 de persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale”, a declarat șeful Direcției Agricole Caraș-Severin, Iancu Anculia.
În contextul în care Ministerul Agriculturii a anunțat că la nivel național au fost afectate culturile agricole de pe o suprafață de circa două milioane de hectare, Guvernul pregătește măsuri pentru fermierii care au suferit pierderi.