Pădurile Reșiței, gestionate după standarde internaționale

ocolul silvic resita
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Standardele au fost stabilite de centrul internațional din Bonn, Germania, al Forest Stewardship Council. Direcția Silvică Caraș-Severin s-a aliniat acestora încă din 2013.

În cadrul consultării publice pe tema certificării pădurii, desfășurată recent la Ocolul Silvic Reșița, specialiștii au pus la punct planul de lucrări și împăduririle pe 2024, reînceperea exploatării masei lemnoase și amplasarea acesteia pentru producția pe anul viitor. Alte teme dezbătute au fost raportul de activitate pe anul trecut precum și diverse aspecte legate de certificarea pădurilor.

Important de reținut este faptul că, la data de 1 mai 2013, Direcția Silvică Caraș-Severin a obținut primul certificat privind managementul forestier eliberat de Forest Stewardship Council (Consiliul de Administrare a Pădurilor, n.r.). Pentru certificarea managementului forestier, mai întâi se desfășoară un audit. Apoi, pe baza acestuia, o organizaţie independentă confirmă faptul că o anumită suprafaţă forestieră este gospodărită în conformitate cu un standard. Acesta a fost elaborat pe baza principiilor și criteriilor Forest Stewardship Council iar certificarea se face conform acestui standard.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Forest Stewardship Council este o organizație independentă, neguvernamentală și nonprofit, înființată în 1993 cu scopul de a promova un management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume. Organizația operează la nivel internațional și oferă servicii prin centrul international precum și prin intermediul unei rețele internaționale de reprezentanțe naționale. Reprezentanța din România a fost lansată oficial pe 31 octombrie 2023. În total, Forest Stewardship Council are reprezentanțe în 59 de țări din întreaga lume. În fiecare dintre acestea, au fost elaborate standarde naționale aliniate la standardele organizației.

Conform Ocolului Silvic Reșița, certificarea managementului forestier înseamnă o calitate ridicată în activitățile de planificare, monitorizare, evaluare, raportare, gospodărire și administrare. De asemenea, gestiunea și etica în afaceri au mult de câștigat în urma obținerii certificării internaționale, la fel și accesul și menținerea pe pieţe care cer produse certificate. În Caraș-Severin, asta se întâmplă din 2013.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/