Pădurea Verde de lângă Timișoara devine parc. Spune-ți-vă părerea!

Padurea Verde de langa Timisoara

Pădurea Verde de langa Timisoara va fi transformată în pădure-parc. Proiectarea a fost finalizată, iar timișorenii sunt invitați să-și spună părerea cu privire la această investiție.

Primăria Timișoara a avansat proiectul privind transformarea Pădurii Verzi în pădure-parc. Potrivit reprezentanților instituției, proiectarea a fost finalizată, contractul, cu o valoare de 140.000 lei, plus TVA, fiind încheiat cu firma Terra Rosa Proiect SRL.

Acum, Primăria Timișoara anunță că la finalul acestei luni va fi supus dezbaterii publice conceptul de amenajare a Pădurii Verzi. Pentru a obține cât mai multe informații cu privire la opinia timișorenilor, precum și a locuitorilor din zonele învecinate, proiectantul lansează și un chestionar care poate fi completat până la data de 20 noiembrie. Chestionarul include întrebări referitoare la interesul pentru Pădurea Verde, dotări necesare, activități recreative și educative, interacțiunea cu natura (floră, faună) etc. și poate fi accesat AICI!

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Încurajăm timișorenii să participe la dezbaterea publică, să își prezinte ideile și să fie parte din procesul de transformare a Pădurii Verzi într-un spațiu natural al întregii comunități, cu un impact minim asupra biodiversității. Este un proiect care protejează și pune în valoare natura în context urban, dar care răspunde și nevoii de petrecere a timpului liber în zone verzi. Vor fi alei de acces, puncte de relaxare și informare, piste de biciclete, toalete ecologice și trasee pe o lungime de aproximativ 10,5 km. Nu se va betona sau asfalta niciun metru pătrat, se vor folosi doar materiale naturale, prietenoase cu mediul”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Viitoarea pădure-parc va fi amenajată pe conturul perimetral al Pădurii Verzi, lucrările vor fi minim invazive, iar materialele folosite vor fi ecologice.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/