Pacienții decedați trebuie conduși într-un mod decent la morgă! Spitalul Caransebeș apelează la oamenii de bine!

Numărul mare de decese din Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș aduce în atenția conducerii unității medicale o problemă cu care nu s-a mai confruntat până acum.

Coronavirusul a făcut foarte multe victime și în municipiul Caransebeș, astfel că procedura de a transporta persoanele decedate la morga spitalului, dar mai ales depozitarea trupurilor în frigiderele supraetajate face ca procedeul să fie unul foarte anevoios, la care trebuie să ajute 4-5 persoane.

Noi nu neapărat că am avut nevoie de acest troliu elevator pentru cadavre până acum, pentru că niciodată morga spitalului nu a fost plină, dar acum am avut și câte 10 morți…, nu într-o zi ca să ne înțelegem, dar s-au strâns în câteva zile și gândiți-vă cei de la Anatomie Patologică să se roage de brancardieri și asistenți, 4-5 oameni în putere ca să poată ridica trupul la o înălțime de 1,5-2 metri deasupra capului să-l pună în frigider. Este crunt, este o imagine care doare, dar nu avem ce face. De aceea poate sunt oameni care pot ajuta pentru achiziția unui astfel de troliu elevator, care costă în jur de 17.000 de lei. Noi degeaba am avea bani pentru că nu-l putem achiziționa, pentru că avem conturile blocate, dar îl putem primi ca donație. Vor veni zile și mai negre și nu avem ce face. Acest virus ne face să ne confruntăm cu tot felul de situații și nu avem încotro.”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Caransebeș, Valentina David.

Căruciorul cu elevator este folosit atât pentru transportul corpurilor pe targă, cat și pentru transportul în încăperile reci. Poate fi folosit de către un singur operator pentru introducerea și extragerea tărgilor. Ridicarea este dată de un sistem de control pentru activare și reglare.