Pacienții de la Marila nu pot rămâne multă vreme la Oravița. „Căutăm soluții!”

spital oravita drona 620x400
untitled design set 970x90 px

La aproape o săptămână de la prăbușirea unei părți din clădirea sanatoriului de la Marila, autoritățile au reușit să elibereze toate încăperile ocupate de pacienți și personalul medical.

Cei aproximativ 60 de pacienți internați la Marila la momentul producerii evenimentului au fost transferați la Spitalul Orășenesc din Oravița, fiind cazați pe secția de Interne și în clădirea unde, pe perioada pandemiei, erau tratați pacienții diagnosticați cu SARS-COV-2. Măsura este însă una provizorie, susține managerul unității medicale de la Oravița.

„Pacienții, împreună cu personalul medical, au fost mutați la spitalul din Oravița. Momentan nu avem niciun fel de probleme, există spațiu suficient. O parte dintre pacienții internați la Marila au fost externați, alții o vor face în perioada următoare. În momentul de față, avem 24 de bolnavi cronici și 31 de pacienți cu TBC, dar care nu sunt activi. Bolnavii cronici sunt cazați pe Secția Interne, iar cei cu TBC într-o clădire separată, unde s-au tratat pacienții cu COVID-19, unitate pe care urmează să o și acredităm în scurt timp. La momentul actual, căutăm însă soluții pentru a muta pacienții de la Marila într-o altă locație, și asta pentru că, în trei sau patru luni, vom începe lucrările de extindere a spitalului, pentru amenajarea și dotarea unui ambulatoriu integrat, proiect câștigat pe PNRR. Noul proiect vizează corpul de clădirea în care actualmente se află pacienții cu TBC și clădirea spitalului. Va fi o construcție nouă care le va lega pe cele două, iar din această cauză ne aflăm într-o situație delicată, căci trebuie să găsim urgent o locație nouă pentru pacienții de la Marila.”, ne-a declarat Mircea Popescu, managerul Spitalului Orășenesc din Oravița.

Popescu a mai precizat că deși situația este delicată, iar până la acest moment nu s-a identificat o clădire care să poată fi ocupată imediat de pacienții sanatoriului de la Marila, sub nicio formă nu se va renunța la secția în care sunt tratați bolnavii de tuberculoză.

publicitate ziar expresb 1000x100

„Nu se pune problema să renunțăm la această secție. Suntem în discuții cu reprezentanții Primăriei Oravița, care au fost mereu alături de noi, și care, cu siguranță, ne vor sprijini și de această dată. Vom găsi o nouă locație pentru continuarea actului medical, dar și pentru a ne putea noi desfășura activitatea cu noul proiect, care va duce la înființarea a trei specialități ambulatorii noi la Oravița: Cardiologie, Neurologie și Gastroenterologie.”, a completat Popescu.

sanatoriul marila daramat

sanatoriul marila prabusit

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/