Pacientă diagnosticată cu COVID-19, operată în zona roșie a Spitalului Județean din Timișoara! Medicii, întâmpinați cu aplauze!

O pacientă în vârstă de 29 de ani care are coronavirus a fost operată la Spitalul Județean din Timișoara după ce a fost diagnosticată cu icter obstructiv. Intervenția a fost una minim-invazivă și s-a încheiat cu bine.

Este pentru prima dată când în unitatea sanitară se operează un pacient confirmat pozitiv cu COVID-19. Tânăra este din Arad și a născut în urmă cu trei luni. A fost diagnosticată recent cu noul virus și era internată la Spitalul Județean Arad. Între timp, a fost depistată cu icter obstructiv, motiv pentru care a fost transferată la Spitalul Județean din Timișoara unde a fost operată. Este vorba despre o intervenție chirurgicală minim-invazivă, mai precis o endoscopie ghidată radiologic. Astfel de tehnici medicale sunt aplicate în marile centre din Timișoara, Cluj, Iași și București.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Medicii au fost nevoiți să opereze în zona roșie a unității sanitare, special pregătită pentru astfel de cazuri. Echipa operatorie a intrat echipată pe un circuit și a ieșit pe un alt circuit, imediat după operație, iar la „capătul de linie” a fost aplaudată de mai mulți medici, rezidenți și personal auxiliar, alături de conducerea spitalului. Zona roșie este complet izolată, are schemă de personal proprie și circuite adecvate. Spitalul Județean din Timișoara deservește cinci județe și este un spital suport doar pentru urgențe și cazuri grave care nu pot fi tratate în alte unități sanitare.