Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, vine la Timișoara

pamuk

Scriitorul turc Orhan Pamuk, laureat al premiului Nobel pentru literatură, se va afla la Timişoara în perioada 3-4  aprilie. 

Universitatea de Vest anunță prezența la Timișoara a scriitorului turc Orhan Pamuk, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, la începutul lunii aprilie. Pamuk va participa la o dezbatere publică și va primi titlul de Doctor Honoris Cauza al universității.

Astfel, luni, 3 aprilie, de la ora 19.30, în Aula Magna a UVT, scriitorul va participa la o dezbatere publică moderată de scriitorul Radu Paraschivescu. Cei care vor să participe se vor înscrie aici. Ceremonia de acordarea titlului de Doctor Honoris Causa renumitului scriitor va avea loc o zi mai târziu, în 4 aprilie, de la ora 10, tot în Aula Magna. Și aici intrarea este liberă; pentru înscriere e necesară completarea aceluiași formular.

1000x100 casa brutarului

Laureatul premiului Nobel pentru literatură se află în galeria celor mai renumiți scriitori turci contemporani, operele sale fiind traduse în peste 40 de limbi și publicate în peste 100 de țări. Între cele mai importante teme care dețin un rol central în operele sale, scriitorul turc Orhan Pamuk evocă relația dintre cultura orientală și cea occidentală, dar și puternicul specific al mentalității turce, în care plutește multipla melancolie ce se simte și în aerul Istanbulului, explicată de Orhan Pamuk prin termenul de hüzün, un sinonim specific turcesc al melancoliei, așa cum o înțeleg europenii occidentali.

coveroficialpamuk2 768x432