Organe prelevate la Spitalul Județean din Timișoara. Vor fi salvate mai multe vieți!

Gesturi nemaipomenite ale familiilor a doi pacienți aflați în moarte cerebrală! Rudele au luat decizia ca organele celor doi să fie prelevate de medicii de la Spitalul Județean din Timișoara.

O primă procedură a avut loc aseară, iar astăzi, echipele medicale au intrat din nou în operație. Un traumatism cranio-cerebral a fost cauza morții bărbatului de 51 de ani.  În urma decesului, fiica lui a fost de acord ca rinichii și ficatul tatălui să fie prelevate de medici. Aseară, echipele medicale din Timișoara, București și Cluj Napoca au realizat prima procedură în acest sens. Organele vor ajunge la pacienți din Cluj și București.

O a două intervenția a avut loc, astăzi, la spitalul din Timișoara. Medicii au prelevat ficatul și rinichii unui bărbat în vârstă de 58 de ani, care a decedat în urma unui accident vascular. Și în acest caz, organele vor salva viețile unor bolnavi din București și Cluj.

„E vorba despre doi pacienți ale căror familii au hotărât să accepte donarea de organe. Este un gest nemaipomenit. Practic, prin gestul pe care dumnealor îl fac dau o șansă la viață altor pacienți. În situația în care donarea de organe este posibilă și este indicată, acesta este un gest omenesc, creștinesc”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara.

În total, viețile a șașe oameni vor fi salvate datorită gesturilor făcute de cele două familii îndurerate.