Orăviţenii vor primi un mărţişor „tehnologic”: internet gratuit pe domeniul public

În scurt timp, locuitorii orașului de pe Valea Carașului vor avea ocazia să țină pasul cu tot ceea ce este nou în mediul online, chiar și în afara propriei locuințe.

Administrația publică locală condusă de edilul Dumitru Ursu nu a vrut să rateze un proiect cu finanțare europeană, aceasta devenind astfel beneficiara unui cupon valoric WiFi4EU, în valoare de 15.000 de euro, ceea ce înseamnă că oamenii din oraș se vor putea bucura de internet gratuit pe domeniul public.

Potrivit reprezentanților primăriei, proiectul va cunoaște materializarea chiar în luna mărțișorului, cele peste zece antene urmând să fie montate în zona parcurilor (în proporție de 90%), a instituțiilor de învățământ etc.

Costurile pentru întreținerea rețelei vor fi acoperite de către UAT. Rețelele finanțate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate și nu vor colecta date cu caracter personal. Inițiativa WiFi4EU se înscrie în contextul unei revizuiri ambițioase în contextul normelor în telecomunicații, care include noi măsuri menite să răspundă nevoilor crescânde în materie de conectivitate ale europenilor și să stimuleze competitivitatea Europei.